Aanhaallijnen voor onderdeellabels wijzigen met variabelen

2021
Tekla Structures

Aanhaallijnen voor onderdeellabels wijzigen met variabelen

U kunt instellingen voor aanhaallijnen van onderdeellabels met de variabelen wijzigen. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Variabelen en ga naar Label - onderdelen.

U wijzigt de instellingen voor aanhaallijnen van onderdeellabels als volgt met behulp van variabelen:

Taak Actie

Definiëren of een aanhaallijn wordt getekend als de aanhaallijn korter is dan ingesteld met de variabele XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES_OF_PART_MARKS_MINIMUM_LENGTH

Stel XS_​DRAW_​SHORT_​LEADER_​LINES_​OF_​PART_​MARKS in op TRUE (standaard) om altijd aanhaallijnen in onderdeellabels te tekenen. Als u deze variabele op FALSE instelt, wordt de aanhaallijn niet getekend als deze korter is dan het minimum dat u voor de variabele XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES​​_OF_PART_MARKS_MINIMUM​​_​LENGTH hebt ingesteld.

Een minimumlengte opgeven voor de aanhaallijn. Als de lengte korter dan deze waarde is, wordt de aanhaallijn niet getekend.

Stel een waarde in millimeters in voor de variabele XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES​​_OF_PART_MARKS_MINIMUM​​_​LENGTH .

De startpositie van de aanhaallijn definiëren voor een aanhaallijn met een rechthoekig frame.

Stel een waarde in voor de variabele XS_MARK_LEADER_LINE_POSITION​​​​​_​TYPE_​FOR_​RECTANGULAR_​FRAME.

Definieer de startpositie van de aanhaallijn voor een aanhaallijn van een label zonder een kader en voor een aanhaallijn van een label met een labelelementkader.

Stel een waarde in voor de variabele XS_​MARK_​LEADER_​LINE_​POSITION_​TYPE_​FOR_​NO_​FRAME.

De lengte van de verlenging van de aanhaallijn definiëren.

Stel een waarde in voor de variabele XS_​MARK_​LEADER_​LINE_​EXTENSION_​LENGTH.