Zichtbaarheid van labels in een bestaande tekening aanpassen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Zichtbaarheid van labels in een bestaande tekening aanpassen

Naast het definiëren van de instellingen voor de zichtbaarheid van labels in tekeningeigenschappen voordat u een tekening maakt, kunt u de instellingen voor de zichtbaarheid van labels in een geopende tekening voor de aanzichten die u in de tekening hebt ook afzonderlijk wijzigen.

U wijzigt de zichtbaarheid van labels in een bestaande tekening als volgt:

1. Open een tekening.
  2. Dubbelklik in de tekeningachtergrond om tekeningeigenschappen te openen.
  3. Afhankelijk van het tekeningtype kunt u het volgende doen. Niet alle beschreven opties zijn voor alle labeltypen beschikbaar.
Tekeningtypen Instellingen voor de zichtbaarheid van labels aanpassen

Onderdeel-, merk- en betontekeningen:

1. Klik in de optiestructuur aan de linkerzijde op Maken aanzicht, selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Aanzichteigenschappen.

2. Klik in de optiestructuur op een labeltype. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel.

3. Ga naar het tabblad Algemeen en selecteer of u labels wilt weergeven door een van de opties Zichtbaarheid in venster te selecteren. De beschikbare opties hangen af van het labeltype:

• verdeeld: verdeelt de labels in het aanzicht. Tekla Structures maakt alleen labels die niet in andere aanzichten zichtbaar zijn.

• altijd: maakt altijd labels in het aanzicht, ongeacht de instellingen in andere aanzichten.

• voorkeur: fungeert als verdeeld, maar het voorkeursaanzicht heeft een hogere prioriteit.

Selecteer voorkeur voor slechts één aanzicht in een tekening. Als u andere aanzichten op verdeeld hebt ingesteld, bevinden de labels zich alleen in het aanzicht waarvan de instelling Zichtbaarheid in venster op voorkeur is ingesteld.

• geen: maakt geen labels.

Als u uw eigen labels handmatig wilt maken, moet u altijd de optie geen gebruiken. Als u een andere optie selecteert (bijvoorbeeld altijd), kan dat het bijwerken van de tekening tijdens het openen vertragen, zelfs als u labels handmatig hebt verwijderd.

4. Selecteer in Onderdelen buiten het vlak of u labels voor onderdelen buiten het kijkvlak wilt weergeven.

• Zichtbaar: geeft labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

• Onzichtbaar: geeft geen labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

5. Selecteer voor boutlabels of u boutlabels in hoofdonderdelen, aansluitende onderdelen, hoofdonderdelen van submerken of in aansluitende onderdelen van submerken wilt weergeven.

Voor boutlabels kunt u ook de Negeer grootte definiëren, waarmee boutlabels van de standaardgrootte uit tekeningen worden gefilterd. Tekla Structures geeft geen boutlabels weer van de grootte die u hier invoert.

6. Klik om de wijzigingen in aanzichteigenschappen op te slaan en klik vervolgens op Sluiten om naar tekeningeigenschappen terug te gaan.

7. Klik op Wijzigen.

Overzichttekeningen:

1. Klik in tekeningeigenschappen op een labeltypeknop. Klik bijvoorbeeld op Onderdeellabel....

2. Ga naar het tabblad Algemeen en selecteer of u labels wilt weergeven door een van de opties Zichtbaarheid in venster te selecteren. De beschikbare opties hangen af van het labeltype:

• verdeeld: verdeelt de labels in het aanzicht. Tekla Structures maakt alleen labels die niet in andere aanzichten zichtbaar zijn.

• altijd: maakt altijd labels in het aanzicht, ongeacht de instellingen in andere aanzichten.

• voorkeur: fungeert als verdeeld, maar het voorkeursaanzicht heeft een hogere prioriteit.

Selecteer voorkeur voor slechts één aanzicht in een tekening. Als u andere aanzichten op verdeeld hebt ingesteld, bevinden de labels zich alleen in het aanzicht waarvan de instelling Zichtbaarheid in venster op voorkeur is ingesteld.

• geen: maakt geen labels.

Als u uw eigen labels wilt maken, moet u altijd de optie geen gebruiken. Als u een andere optie selecteert (bijvoorbeeld altijd), kan dat het bijwerken van de tekening tijdens het openen vertragen, zelfs als u labels handmatig hebt verwijderd.

3. Selecteer in Onderdelen buiten het vlak of u labels voor onderdelen buiten het kijkvlak wilt weergeven.

• Zichtbaar: geeft labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

• Onzichtbaar: geeft geen labels weer voor onderdelen buiten het aanzicht in de tekening.

4. Selecteer voor boutlabels of u boutlabels in hoofdonderdelen, aansluitende onderdelen, hoofdonderdelen van submerken of in aansluitende onderdelen van submerken wilt weergeven.

Voor boutlabels kunt u ook de Negeer grootte definiëren, waarmee boutlabels van de standaardgrootte uit tekeningen worden gefilterd. Tekla Structures geeft geen boutlabels weer van de grootte die u hier invoert.

5. Klik op OK.

6. Klik op Wijzigen.