Tekeningen gereed voor vrijgeven markeren

2021
Tekla Structures

Tekeningen gereed voor vrijgeven markeren

Wanneer een tekening gereed is om voor productie te worden vrijgegeven, kunt u deze als gereed voor uitgeven markeren door de optie Gereed voor vrijgeven in de Documentmanager te gebruiken. Wanneer er wijzigingen in het model zijn, wordt de geometrie bijgewerkt van de tekeningen die als gereed voor uitgeven zijn gemarkeerd. U kunt ook net zoals andere tekeningen de gemarkeerde tekeningen bewerken.

1. Selecteer in de Documentmanager de tekening die als gereed voor uitgeven moet worden gemarkeerd.
  2. Zorg ervoor dat de bewerkingsknop is ingeschakeld.
  3. Klik op de kolom Gereed voor vrijgeven naast de tekening die u wilt labelen.

U kunt dit commando ook in het contextmenu selecteren of door op de knop Tekening gereed voor vrijgeven markeren bovenaan te klikken. Wanneer u dit doet, kunt u meerdere tekeningen tegelijk labelen.

De tekeningen zijn als gereed voor uitgeven gemarkeerd met in de kolom Gereed voor vrijgeven in de Documentmanager. U kunt in de kolom Gereed voor vrijgeven door controleren wie de tekening heeft gemarkeerd.

Als u de markering wilt annuleren, gebruikt u de knop Markering opheffen van tekening gereed voor vrijgeven bovenaan.

Tip:

U kunt een tekening ook als gereed voor vrijgeven markeren door het selectievakje Tekening gereed voor vrijgeven markeren in het berichtvenster voor de bevestiging van opslaan in te schakelen, dat verschijnt wanneer u een niet-opgeslagen tekening sluit.

U kunt in uw lijsten de informatie toevoegen of de tekening als gereed voor vrijgeven is gemarkeerd en wie deze met de templateattributen IS_​READY_​FOR_​ISSUE en READY_​FOR_​ISSUE_​BY heeft gemarkeerd.