Bematingseigenschappen - tabblad Algemeen (geïntegreerde maatvoering)

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Bematingseigenschappen - tabblad Algemeen (geïntegreerde maatvoering)

Gebruik het tabblad Algemeen op het dialoogvenster Maatlijn eigenschappen om de instellingen weer te geven en te wijzigen die van invloed zijn op het uiterlijk van maatlijnen. Dit dialoogvenster wordt weergegeven als u bematingstype Geïntegreerde maatlijnen bij bemating gebruikt.

Optie

Beschrijving

Maatvoering type

Standaard wordt voor bijna alle maatlijnen gebruikt.

Vakwerk voldoet aan de specifieke eisen die voor het bematen van vakwerken nodig zijn. Het bemaat de positie en lengte van de diagonalen. De maatvoering wordt alleen uitgevoerd als de diagonalen aansluitende onderdelen zijn die aan de bovenste en onderste koorde zijn gelast. Deze koorden moeten hoofdonderdelen zijn die niet aan andere onderdelen zijn gelast. Als het vakwerk op een andere manier is gelast, worden standaardmaatlijnen gebruikt.

Minimaliseren

Bij Ja wordt het aantal aanzichten dat Tekla Structures maakt geminimaliseerd.

Controleer ook de instellingen in het dialoogvenster Aanzichteigenschappen van de tekening.

Combineer maatlijnen

Combineert verschillende losse maatlijnen tot één maatlijn.

Selecteer in Opties het niveau van combineren. Hoe hoger het getal, des te meer maatlijnen Tekla Structures combineert.

Met de optie 4.5 wordt een combinatie van optie 5 voor het hoofdonderdeel en optie 4 voor de aansluitende onderdelen gebruikt.

De Afstand is de afstand waarbinnen Tekla Structures interne maatlijnen combineert.

Als de afstand tussen twee details kleiner is dan de gedefinieerde Minimale afstand, combineert Tekla Structures de maatlijnen.

Maatlijnen sluiten

Maatlijnen sluiten voltooit maatlijnen zodat het hele onderdeel wordt opgenomen.

Nee sluit geen maatlijnen.

In X sluit alleen maatlijnen in de x-richting en laat andere maatlijnen open.

Alle sluit alle maatlijnen.

Deze instelling is niet van belang voor maatlijnen van profielvormen.

Maatlijnen sluiten: Kleine afstanden

Ja sluit korte matenlijnen.

Met Nee is de open maatlijn de middelste en niet de korte.

Als u korte maatlijnen open laat, laat Tekla Structures de langere maatlijnen weg in maatlijnen die twee afmetingen bevatten. Als maatlijnen drie afmetingen bevatten, laat Tekla Structures de middelste weg. De optie heeft geen invloed op maatlijnen met meer dan drie afmetingen.

Plaatsing: Voorwaartse afstand

Voorwaartse afstand definieert de afstand die Tekla Structures gebruikt om naar het basispunt van een maatlijn te zoeken. Als Tekla Structures geen basispunt (hoek) binnen de zoekafstand Voorwaartse afstand vindt, wordt een hoekpunt gebruikt.

De instelling Gecentreerde bout is van invloed op hoe de maatlijn wordt weergegeven.

Noodzakelijk interne maatvoering: Herkenbare afstand

Herkenbare afstand definieert de limiet voor het bematen van asymmetrie in aansluitende onderdelen. Het is soms van belang dat u naar de asymmetrische relatie van onderdelen kijkt, zodat een asymmetrisch aansluitend onderdeel correct met een hoofdonderdeel wordt verbonden. Gebruik Herkenbare afstand om asymmetrie in de maatvoering aan te geven. Als de asymmetrie kleiner is dan de afstand die u hier invoert, geeft Tekla Structures dat met een maatlijn weer.

Onderdeellabel aan maatlijn

Geen maakt geen onderdeellabel op de maatlijn.

Op merk totaal maat maakt een onderdeellabel op de totaalmaat van merken.

Tussen de buitenste bouten maakt een onderdeellabel op de maatlijn tussen de buitenste bouten.

Positie hoofdmaatlijn

Definieert de zijde waaraan Tekla Structures de Totaalmaat merk, Hoofdonderdeel werkpunten en Referentiepunten bemating plaatst.

Auto behandelt de hoofdmaatlijnen op dezelfde wijze als andere maatlijnen.

Boven plaatst de hoofdlijnen boven het onderdeel (of links voor verticale onderdelen).

Onder plaatst de hoofdmaatlijnen onder het onderdeel.

Boven plaatst de schuine maatvoering voor het hoofdonderdeel onder het onderdeel en Onder plaats de maatvoering erboven.

Stramienmaatlijnen

Maakt stramienmaatlijnen. De waarden zijn: Geen, Enkele overspanning, Totaal of Enkele overspanning en totale overspanning.

Positie stramienmaatlijnen

Stelt de positie van stramienmaatlijnen in. De waarden zijn:

Hoofdvenster - boven

Hoofdvenster - onder

Bovenaanzicht - boven

Bovenaanzicht - onder

Onderaanzicht - boven

Onderaanzicht - onder

Achteraanzicht - boven

Achteraanzicht - onder

Alle aanzichten - boven

Alle aanzichten - onder.

Maatlijneigenschappen

Rechte maatlijnen

Stelt het maatlijntype voor rechte maatlijnen in met de instellingen in het eigenschappenbestand dat u selecteert.

In X-richting

Overigens dezelfde instellingen als bij rechte maatlijnen maar overschrijft de instelling Recht voor horizontale maatlijnen. Als u de lege optie gebruikt, gebruikt Tekla Structures de optie-instellingen Rechte maatlijnen. De x-richting betekent meestal maatlijnen parallel aan de x-as van de tekening.

Pijlvorm: Absolute maatvoering (US)

Stelt het type label in dat voor maatlijnen in absolute afmetingen (US) wordt gebruikt.

De absolute afmetingen (US) zijn de maatlijntypen US absolute en US absolute 2 die in Maatlijneigenschappen kunnen worden gedefinieerd. Als de variabele XS_​USE_​USABSOLUTE_​ARROW_​TYPE_​FOR_​ABSOLUTE_​DIMENSIONS op TRUE is ingesteld, wordt de pijlvorm ook voor andere typen absolute afmetingen overschreven.

Pijlvorm: Hoogte bemating

Hiermee stelt u het type label in dat voor maatlijnen in hoogtematen wordt gebruikt.

Hoek- en radiusmaatlijn

Stelt het maatlijntype voor hoekmaatlijnen in met de instellingen in het eigenschappenbestand dat u selecteert.

Controleer maatvoering

Stelt het maatlijntype voor controlemaatlijnen in met de instellingen in het eigenschappenbestand dat u selecteert.