Maatlijnen aan platen toevoegen

2021
Tekla Structures

Maatlijnen aan platen toevoegen

U kunt platen bematen met enkele variabelen in het menu Bestand > Instellingen > Variabelen > Maatvoering - onderdelen.

Opmerking:

Als u een pad naar het bestand dim_planes_table.txt als een waarde aan de variabele XS_​PART_​DIMENSION_​PLANES_​TABLE hebt toegevoegd, worden altijd de instellingen in dim_planes_table.txt gebruikt, niet de waarden die u op de hieronder beschreven variabelen instelt.

U bemaat platen als volgt met de variabelen:

Doel

Actie

De maatvoering van platen bepalen ten opzichte van de rand die zich het dichtst bij het aansluitend onderdeel bevindt.

Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​EDGE_​NEAREST_​TO_​NEIGHBOUR in op TRUE.

De maatvoering van platen bepalen ten opzichte van de voorzijde van de liggers

1. Stel de variabele XS_​USE_​PLATE_​SIDE_​POSITIONING in op FALSE.

2. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​EDGE_​NEAREST_​TO_​NEIGHBOUR in op FALSE.

3. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​LEADING_​EDGE in op TRUE.

De maatvoering van platen bepalen ten opzichte van de voorzijde van de kolommen

1. Stel de variabele XS_​USE_​PLATE_​SIDE_​POSITIONING in op FALSE.

2. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​EDGE_​NEAREST_​TO_​NEIGHBOUR in op FALSE.

3. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​LEADING_​EDGE_​IN_​COLUMNS_​ALSO in op TRUE.

De maatvoering van platen bepalen ten opzichte van de achterzijde

1. Stel de variabele XS_​USE_​PLATE_​SIDE_​POSITIONING in op FALSE.

2. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​EDGE_​NEAREST_​TO_​NEIGHBOUR in op FALSE.

3. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​LEADING_​EDGE in op FALSE.

4. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​LEADING_​EDGE_​IN_​COLUMNS_​ALSO in op FALSE.

De maatvoering van platen bepalen met hun originele referentiepunten in het model

1. Stel de variabele XS_​PART_​POSITION_​TO_​EDGE_​NEAREST_​TO_​NEIGHBOUR in op FALSE.

2. Stel de variabele XS_​USE_​PLATE_​SIDE_​POSITIONING in op TRUE.

Opmerking:Als u een plaat van links naar rechts en een andere van rechts naar links hebt gemaakt, bemaat Tekla Structures deze verschillend.

Hieronder ziet u een voorbeeld van maatvoering van platen ten opzichte van de voorzijde.

Hieronder ziet u een voorbeeld van maatvoering van platen ten opzichte van de achterzijde.

In de volgende twee voorbeelden zijn de aansluitende onderdelen blauw en de maakpunten van de plaat worden weergegeven.

In het onderstaande voorbeeld worden de volgende waarden gebruikt:

XS_PART_DIMENSION_PLANES_TABLE= (geen waarde opgegeven)

XS_PART_POSITION_TO_EDGE_NEAREST_TO_NEIGHBOR=TRUE

XS_PART_POSITION_TO_LEADING_EDGE=FALSE

XS_PART_POSITION_TO_LEADING_EDGE_IN_COLUMNS_ALSO=FALSE

XS_USE_PLATE_SIDE_POSITIONING=FALSE

In het onderstaande voorbeeld worden de volgende waarden gebruikt:

XS_PART_DIMENSION_PLANES_TABLE= (geen waarde opgegeven)

XS_PART_POSITION_TO_EDGE_NEAREST_TO_NEIGHBOR=FALSE

XS_PART_POSITION_TO_LEADING_EDGE=FALSE

XS_PART_POSITION_TO_LEADING_EDGE_IN_COLUMNS_ALSO=FALSE

XS_USE_PLATE_SIDE_POSITIONING=TRUE