Maatlijneigenschappen - tabbladen Labels en Tags

2021
Tekla Structures

Maatlijneigenschappen - tabbladen Labels en Tags

Gebruik de tabbladen Labels en Tags in het dialoogvenster Maatlijn eigenschappen om de inhoud van maatlijnlabels en -tags in een geopende tekening weer te geven en te wijzigen.

• Als u het dialoogvenster Maatlijn eigenschappen op tekeningniveau wilt openen, opent u de tekening, gaat u naar het tabblad Tekening en klikt u op Eigenschappen > Maatlijn.
  • Als u het objectniveau Maatlijn eigenschappen wilt openen, dubbelklikt u in een geopende tekening op een maatlijn.
  • Als u het dialoogvenster Overzicht - eigenschappen maatlijn voor overzichttekeningen wilt openen voordat u een tekening maakt, doet u het volgende: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen > Overzichttekening en klik vervolgens op Bemating....

Optie

Beschrijving

Tabblad Labels

Prefix

Geeft de gedefinieerde waarde vóór de numerieke waarde van de maatlijn weer. Voer tekst in of klik op ... om elementen te selecteren.

Een prefix mag niet alleen uit cijfers bestaan en niet op een cijfer eindigen.

Zichtbaarheid numerieke waarde

Definieert of de numerieke waarde van de maatlijn zichtbaar of verborgen is.

Als u de numerieke waarde van de maatlijn verbergt, wordt de tekst van het prefix en postfix nog steeds weergegeven.

Postfix

Geeft de gedefinieerde waarde achter de numerieke waarde van de maatlijn weer. Voer tekst in of klik op ... om elementen te selecteren.

Een postfix mag niet alleen uit cijfers bestaan en mag niet met een cijfer beginnen als de numerieke waarde van de maatlijn zichtbaar is.

... knoppen

Definieer de inhoud van het maatlijnlabel door elementen toe te voegen. U kunt ook het labeluiterlijk wijzigen.

Kader om elementen: Type en Kleur definiëren het kadertype en de kleur voor elk element apart.

Met < Kader toevoegen kunt u kaders rond elementen toevoegen. Lettertype: Kleur, Hoogte en Lettertype definiëren het lettertype, de kleur en de hoogte die voor elk element in elementteksten afzonderlijk wordt gebruikt. Als u op Selecteren... klikt, worden meer opties voor lettertypen weergegeven.

Eenheden: Met Eenheden en Decimalen kunt u voor lengte-elementen de eenheid en de indeling instellen. Eenheidsinstellingen kunnen alleen worden aangepast wanneer een lengte-element wordt geselecteerd.

U kunt ook templateattributen in het element Variabelen gebruiken. In labels kunt u geen templateattributen zoals MODEL_TOTAL gebruiken die naar het gehele model verwijzen. Labels controleren alleen de informatie van het object in de tekening en niet van het hele model.

Labels plaat zijde

Gespecificeerd maakt plaatzijdelabels aan plaatmaatlijnen met de opgegeven kleur, grootte en offset. Parallel is de afstand tussen het label en de maatlijn.

De optie Automatisch is alleen beschikbaar in intelligente tekeningen wanneer de variabele XS_INTELLIGENT_DRAWING_ALLOWED op TRUE is ingesteld.

Verbreden

Gespecificeerd verbreedt smalle maatlijnen.

Selecteer de Richting: Links / Onder, Rechts / Boven of Beide.

Stel de Oorsprong, Breedte, Positie en Hoogte in.

Tabblad Tags

Tagsgebied

Tags aan maatlijnen toevoegen: U kunt tekst in het tagvak invoeren of elementen toevoegen door op de ... te klikken.

Als u op de knop ... naast een tagvak klikt, wordt een dialoogvenster voor het betreffende label weergegeven en u kunt de inhoud van maatlijntags definiëren door elementen toe te voegen. U kunt ook het uiterlijk van het tagelement wijzigen.

• Rotatie > Loodrecht op maatlijn roteert de tag.

• Rotatie > Parallel aan maatlijn roteert de tag niet. Dit is de standaardwaarde.

• Kader om elementen: Type en Kleur definiëren het kadertype en de kleur voor elk element apart.

• Met < Kader toevoegen kunt u kaders rond elementen toevoegen. Lettertype: Kleur, Hoogte en Lettertype definiëren het lettertype, de kleur en de hoogte die voor elk element in elementteksten afzonderlijk wordt gebruikt. Als u op Selecteren... klikt, worden meer opties voor lettertypen weergegeven.

• Eenheden: Met Eenheden en Decimalen kunt u voor lengte-elementen de eenheid en de indeling instellen. Eenheidsinstellingen kunnen alleen worden aangepast wanneer een lengte-element wordt geselecteerd.

• U kunt ook templateattributen in het element Variabelen gebruiken.

In tags kunt u geen templateattributen zoals MODEL_TOTAL gebruiken die naar het gehele model verwijzen. Tags controleren alleen de informatie van het object in de tekening en niet van het gehele model.

Inclusief aantal onderdelen in de tag

Selecteer de tagposities waarvoor u het aantal onderdelen in de tag wilt opnemen.

Onderdelen uitsluiten volgens filter

Selecteer een tekeningaanzichtfilter dat de gewenste inhoud uit de tag verwijdert.

Gebogen maatlijntagtype

Selecteer een tagtype voor gebogen maatlijnen voor wapeningsstaven. Het tagtype bepaalt hoe de tags op de maatlijn worden uitgelijnd.