Een nieuw door de gebruiker gedefinieerd tekeningattribuut maken

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Een nieuw door de gebruiker gedefinieerd tekeningattribuut maken

Als u een nieuwe regel in het dialoogvenster met de door de gebruiker gedefinieerde tekeningattributen en een nieuwe kolom in de Documentmanager wilt toevoegen, moet u uw eigen objects.inp maken en daar een nieuw gebruikersattribuut toevoegen. U moet dit ook doen als u het gebruikersattribuut in de Template Editor beschikbaar wilt hebben.

Sluit Tekla Structures voordat u begint.

1. Open het bestand objects.inp dat zich standaard in ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\environments\common\inp bevindt.
  2. Sla het bestand objects.inp in uw model-, project- of bedrijfsmap op.
  3. Verwijder alle gebruikersattribuutdefinities uit het bestand objects.inp behalve de eigenschapsdefinities die de eigenschappen beschrijven in het begin van het bestand en de gedeelten die het nieuwe tabblad voor verschillende tekeningtypen definiëren. Laat ook één eigenschapsdefinitie in het gedeelte gebruikersattributen voor objecten die u als een template voor de nieuwe eigenschap kunt gebruiken.
  4. Voer de naam van het tabblad waarin u de nieuwe gebruikersattributen geplaatst wilt hebben en de kenmerkeigenschappen in.

Voer niet de namen in van de tabbladen die bij de installatie horen. Gebruik in plaats daarvan een nieuwe.

5. Als u het gebruikersattribuut in de Documentmanager en in het dialoogvenster met gebruikersattributen wilt weergeven, stelt u status_flag in op yes.

6. Definieer de tekeningtypen waarin u het nieuwe tabblad met het nieuwe gebruikersattribuut wilt gebruiken.

7. Sla het bestand op en sluit het.
  8. U werkt de definities van de gebruikersattributen als volgt bij:
    1. Klik in het menu Bestand op Controleer en repareer > Controleer en wijzig attribuutdefinities.

Het dialoogvenster Controleer en wijzig attribuutdefinities wordt weergegeven.

2. Als er conflicten tussen uw objects.inp en de standaard objects.inp zijn, selecteert u de definitie in het gebied aan de rechterzijde en klikt u op Wijzig de huidige instellingen naar de geselecteerde Objects.inp-instellingen.

De definitie van het gebruikersattribuut wordt in het model bijgewerkt.

9. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen en selecteer het tekeningtype.

Selecteer in dit voorbeeld Overzichttekening.

10. Klik op Gebruikersattributen...

Het dialoogvenster met de door de gebruiker gedefinieerde tekeningattributen van de overzichttekening geeft het door u gemaakte tabblad weer.

11. Gebruik Opslaan als om de eigenschappen voor toekomstig gebruik op te slaan.
  12. Klik op OK en maak een overzichttekening.
  13. Klik met de rechtermuisknop op de gemaakte tekening in de Documentmanager en selecteer Variabelen.
  14. Ga naar het nieuwe tabblad (Mijn tabblad) en voer de benodigde gegevens in (de ontwerpernaam in het vak Ontworpen door).
  15. Klik op Wijzig en sluit het dialoogvenster.

De Documentmanager bevat een kolom voor het nieuwe gebruikersattribuut en de naam van de ontwerper wordt weergegeven.