Klonen vanuit de Documentmanager

2021
Tekla Structures

Klonen vanuit de Documentmanager

Naast het klonen van tekeningen met behulp van kloontemplates in de Tekeningendatabase kunt u onderdeel-, beton-, merk- en overzichttekeningen ook klonen via de Documentmanager.

Opmerking:
  • Als u een merk- of betontekening kloont, moet deze hetzelfde type hoofdonderdeel hebben als het merk of betonelement aan de hand waarvan de originele tekening is gemaakt. De bovenste staaf van de originele en het gekloonde spant kunnen bijvoorbeeld hoofdonderdelen zijn.

• In overzichttekeningen worden één hoofdaanzicht, doorsnede en detailvensters gekloond.

Voordat u kloont, moet u de tekening die u als een kloontemplate wilt gebruiken, voltooien, opslaan en sluiten.

U kloont een tekening uit de Documentmanager als volgt:

1. Selecteer in het model wat u wilt opnemen in de tekening:

• Selecteer onderdelen, merken of betonelementen als u onderdeel-, beton- of merktekeningen kloont.

• Selecteer een modelvenster als u een overzichttekening kloont. Klik hiervoor op het gewenste modelvenster zodat er om het venster een geel kader verschijnt.

2. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Documentmanager.

3. Selecteer in de Documentmanager de tekening die u als kloontemplate wilt gebruiken.

4. Klik op Klonen

5. Selecteer in het dialoogvenster Tekening klonen de tekeningobjecttypen die u in de nieuwe tekening wilt klonen en de acties voor elk objecttype.

• Selecteer voor Maatlijnen en Andere labels (alle labels voor gebouwobjecten) of u ze wilt Klonen, automatisch opnieuw wilt genereren wanneer u een tekening kloont (Maken) of dat u ze wilt Negeren bij het klonen.

Het selecteren van Maken in het vak Maatlijnen en Maatlijnen is handig als het klonen van maatlijnen of andere labels geen bevredigende resultaten oplevert. Als u deze optie gebruikt, worden er geen nieuwe vensters gemaakt.

• Geef voor andere objecten aan of u ze wilt Klonen of Negeren.

6. Klik op Kloon geselecteerde.

Tekla Structures kloont de tekening. De gekloonde tekeningen zijn in de Documentmanager gemarkeerd met de tekst Tekening is gekloond in de kolom Wijzigingen.

Raadpleeg voor een voorbeeld over het klonen van een overzichttekening Voorbeeld: Een overzichttekening klonen