Gewijzigde labels, opmerkingen en maatlijnen controleren en wijzigingssymbolen verwijderen

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Gewijzigde labels, opmerkingen en maatlijnen controleren en wijzigingssymbolen verwijderen

Tekla Structures markeert de labels en maatlijnen die zijn gewijzigd door wijzigingen in het model en ook de maatlijnpunten die zijn verplaatst. Tekla Structures markeert ook de gewijzigde hoekmaatlijnen, peilmaten en associatieve opmerkingen.

Tekla Structures markeert de wijzigingen op de volgende manier:

• Er wordt een wijzigingssymbool (standaard een wolk) getekend rondom het oude punt, het nieuwe punt en de maatlijnwaarden of rondom het gewijzigde label of de gewijzigde opmerking.

• Er wordt een pijl getrokken van het oude maatpunt naar het nieuwe.

Wijzigingssymbolen verwijderen

Nadat u alle door Tekla Structures gemaakte wijzigingssymbolen in uw tekening hebt gecontroleerd, kunt u deze alle of alleen geselecteerde verwijderen.

Als u de wijzigingssymbolen wilt verwijderen, doet u het volgende in de geopende tekening:

Taak

Actie

Alle wijzigingssymbolen in één keer verwijderen

• Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen.

Alle wijzigingssymbolen van maatlijnen verwijderen

• Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van maatlijnen.

De geselecteerde wijzigingssymbolen van maatlijnen verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen van maatlijnen die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor maatlijn.

Alle wijzigingssymbolen van labels verwijderen

• Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van labels.

De geselecteerde wijzigingssymbolen voor labels verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen van labels die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor label.

Alle wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen verwijderen

• Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen van associatieve opmerkingen.

De geselecteerde wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen verwijderen

1. Selecteer de wijzigingssymbolen voor associatieve opmerkingen die u wilt verwijderen.

2. Klik op het tabblad Tekening op Verwijderen > Geselecteerd wijzigingssymbool voor associatieve opmerking.

Voorbeelden

De volgende afbeelding geeft een voorbeeld van een labelwijzigingssymbool weer na een materiaalwijziging en van een maatlijnwijzigingssymbool na een wijziging in de grootte van het onderdeel.

In de volgende afbeelding worden de maatlijntekst en het label weergegeven nadat u Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen hebt geselecteerd.

De volgende afbeelding geeft een voorbeeld van een labelwijzigingssymbool weer na een materiaalwijziging en van een maatlijnwijzigingssymbool na een wijziging in de grootte van het onderdeel.

In de volgende afbeelding worden de maatlijntekst en het label weergegeven nadat u Verwijderen > Alle wijzigingssymbolen hebt geselecteerd.

Gerelateerde variabelen