Het uiterlijk van absolute maten wijzigen

2021
Tekla Structures

Het uiterlijk van absolute maten wijzigen

U kunt selecteren of u een nul wilt weergeven bij het nulpunt van de absolute maten en u kunt de richting van de absolute maten wijzigen.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Tekening maatlijnen.
  2. Stel Toon nul in absolute maatvoering in op Nee als u geen nul bij de nulpunten van absolute maatlijnen wilt weergeven.

Ja is de standaardwaarde.

3. Stel Teken absolute maatlijnteksten parallel met de maatlijn in op Ja om maatlijnen parallel aan maatlijnen in absolute maatvoering weer te geven.

Nee is de standaardwaarde.

4. Klik op OK.

Voorbeeld

In het volgende voorbeeld zijn de maten parallel aan de maatlijn en wordt een nul weergegeven bij het nulpunt.