Revisielabels in tekeningen toevoegen

2021
Tekla Structures

Revisielabels in tekeningen toevoegen

Revisiemarkeringen zijn symbolen die u in de tekening kunt toevoegen wanneer u een wijziging wilt aangeven in het Tekla Structures-model of de tekening en de objecten die zijn gewijzigd. Tekla Structures maakt het revisielabel met behulp van de eigenschappen in het dialoogvenster Revisielabeleigenschappen.

1. Open een tekening.
  2. Klik op het tabblad Opmerkingen op Revisielabel en selecteer een van de volgende commando's:
    • Revisielabel toevoegen
    • Naar links wijzen
    • Naar rechts wijzen
    • Langs lijn, naar links wijzend
    • Langs lijn, naar rechts wijzend
  3. Voer het label, de datum en de informatie over de wijzigingen in.

Tekla Structures geeft deze informatie in de revisietemplate van de tekening weer.

4. Als u het revisielabel exact op de aangewezen positie wilt plaatsen en het daar wilt houden, klikt u op de knop Plaats... en selecteert u vast in de lijst Plaatsing.
  5. Ga naar het tabblad Uiterlijk en stel de tekstkleur, de hoogte, het lettertype en de hoek, de kaderkleur, de aanhaallijn en het type, en het type en de grootte van de pijl van de aanhaallijn in.
  6. Klik op OK of Toepassen.
  7. Wijs een punt of punten aan om het label te plaatsen.

Tekla Structures maakt de revisies en revisielabels. U kunt ook de nieuwe revisies in de Documentmanager zien.

Als u overbodige revisielabels wilt verwijderen, selecteert u de labels en drukt u op het toetsenbord op Delete.

Zie hieronder voor voorbeelden van revisielabels:

Als u revisies van tekeningen wilt maken, gebruikt u het commando Revisie in de Documentmanager. Het maken van revisies met behulp van het commando Revisie maakt geen labels binnen de tekening. Raadpleeg voor meer informatie over het maken van revisies Tekeningen reviseren.