Automatische dubbele maatlijnen toevoegen

2021
Tekla Structures

Automatische dubbele maatlijnen toevoegen

U kunt in alle tekeningtypen automatisch dubbele maatlijnen maken.

Beperkingen:

Dubbele maatlijnen kunnen alleen worden weergegeven in relatieve en US absolute maatvoering, niet in absolute maatvoering.

1. Klik op Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Tekening maatlijnen.
  2. Stel de eenheden, decimalen en nauwkeurigheid in.
  3. Selecteer de tekeningtypen waarin u dubbele maatlijnen wilt hebben.
  4. Klik op OK.

Wanneer Tekla Structures de tekening maakt, worden in de onderste maatlijntag de geselecteerde eenheid en het geselecteerde formaat ingevoegd en wordt de tekst DIMENSION in de middelste tag in het dialoogvenster Maatlijn eigenschappen toegevoegd.

Voorbeeld

Hieronder ziet u een voorbeeld van dubbele maatlijnen met de eenheden mm en het formaat ###.