Blinde eindplaat (1002)

2021
Tekla Structures

Blinde eindplaat (1002)

Eindplaat (1002) maakt een eindplaat die aan een liggeruiteinde wordt gelast.

Gemaakte objecten

• Eindplaat

Gebruiken voor

Situatie Beschrijving

Eindplaat aan een liggeruiteinde.

Selectievolgorde

1. Selecteer het hoofdonderdeel (ligger).

2. Wijs een positie aan.

Het detail wordt automatisch gemaakt wanneer het punt wordt aangewezen.

Tabblad Afbeelding

Gebruik het tabblad Afbeelding om de eindplaatafstanden van de liggerranden te definiëren.

Positieve waarden verplaatsen de eindplaat dichter naar de liggeras en verkleinen zo de plaatgrootte. Bij een negatieve waarde wordt de plaat groter.

De standaardafstanden vanaf de bovenste en onderste rand zijn 10 mm.

De standaardafstanden vanaf de rechter- en linkerzijde zijn 0 mm.

Voor rechthoekige buisprofielen zijn alle afstanden standaard 3 mm.

Tabblad Onderdelen

Gebruik het tabblad Onderdelen om de eindplaateigenschappen te definiëren.

Optie Beschrijving

Eindplaat

Definieer de dikte, breedte en hoogte van de eindplaat.

De dikte is standaard 1,5*dikte van het liggerlijf dat naar de volgende plaatdikte wordt afgerond.

Optie

Beschrijving

Standaard

Pos.nr.

Prefix en startnummer voor het positienummer van het onderdeel.

Sommige componenten hebben een tweede rij met velden waarin u het positienummer van het merk kunt invoeren.

Het standaard startnummer van het onderdeel wordt gedefinieerd in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Materiaal

Materiaalkwaliteit.

Het standaardmateriaal wordt gedefinieerd in het vak Materiaal van onderdelen in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Naam

De naam die in tekeningen en lijsten wordt weergegeven.

Afwerking

Beschrijft hoe het oppervlak van het onderdeel is behandeld.

Tabblad Algemeen

Klik voor meer informatie op onderstaande koppeling:

Tabblad Algemeen

Tabblad Berekening

Klik voor meer informatie op onderstaande koppeling:

Tabblad Berekening

Lassen

Klik voor meer informatie op onderstaande koppeling:

Lassen maken