Gebruikerscomponenten importeren en exporteren

2021
Tekla Structures

Gebruikerscomponenten importeren en exporteren

U kunt gebruikerscomponenten als .uel-bestanden tussen modellen importeren en exporteren.

Opmerking:

U kunt uw gebruikerscomponenten in Tekla Warehouse delen en ook door andere gebruikers gemaakte gebruikerscomponenten downloaden.

Een gebruikerscomponent exporteren

U kunt gebruikerscomponenten naar een .uel-bestand exporteren.

1. Klik op de knop Applicaties en componenten in het zijvenster om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Selecteer in de database de gebruikerscomponenten die u wilt exporteren.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer vervolgens Publiceren.
  4. Blader naar de map waarin u het bestand wilt opslaan.
  5. Voer een naam voor het exportbestand in.

De bestandsextensie is .uel. Wijzig de bestandsnaam na het exporteren van de gebruikerscomponent niet. Als de bestandsnaam van de naam in de database Applicaties en componenten verschilt, wordt het mogelijk moeilijk om later de juiste component te vinden.

De gegevensbestanden die door de gebruikerscomponent worden gebruikt, worden in het geëxporteerde .uel-bestand opgenomen. De gegevensbestanden moeten zich in de modelmap of in de CustomComponentDialogFiles-submap bevinden die moeten worden geëxporteerd. Alleen bestanden die rechtstreeks in fVF-functies zijn opgegeven, worden geëxporteerd. Bijvoorbeeld: =fVF("myData.dat", ...) geeft rechtstreeks het bestand op, maar =fVF(P1, ...) niet.

6. Klik op Opslaan om de gebruikerscomponenten te exporteren.
    Tip:

Als u gebruikerscomponenten als afzonderlijke bestanden wilt exporteren, selecteert u de componenten in de database Applicaties en componenten, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Apart publiceren in het contextmenu.

Een gebruikerscomponent importeren

U kunt eerder gemaakte gebruikerscomponenten in een ander model importeren.

1. Klik op de knop Applicaties en componenten in het zijvenster om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Klik op de knop Toegang tot geavanceerde functies en selecteer vervolgens Importeren.
  3. Blader naar de map die het exportbestand bevat.

De locatie hangt af van waar u het bestand hebt opgeslagen toen u de gebruikerscomponent exporteerde.

4. Selecteer het exportbestand.
  5. Klik op Openen om de gebruikerscomponenten te importeren.
    Tip:

U kunt gebruikerscomponenten automatisch importeren in een nieuw model met de variabele XS_UEL_IMPORT_FOLDER. Exporteer alle gebruikerscomponenten naar bepaalde mappen en voer deze mappen in als waarde voor de variabele XS_UEL_IMPORT_FOLDER zodat u de gebruikerscomponenten eenvoudig in nieuwe modellen kunt importeren.