Voorbeeld van een variabeleformule: De boutdiameter en boutnorm definiëren

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Voorbeeld van een variabeleformule: De boutdiameter en boutnorm definiëren

Dit voorbeeld geeft weer hoe u twee parametrische variabelen maakt die de boutdiameter en de boutnorm definiëren.

1. Klik op de werkbalk Gebruikerscomponenteditor op de knop Variabelen weergeven .

Het dialoogvenster Variabelen wordt geopend.

2. Klik tweemaal op Toevoegen om twee nieuwe parametrische variabelen te maken.
  3. Wijzig de eerste variabele als volgt:
    • Selecteer Boutdiameter in de lijst Type waarde.

Tekla Structures voegt automatisch het suffix _diameter aan de naam van de variabelen toe. Verwijder het suffix niet.

• In het vak Tekst in dialoogvenster voert u Boutdiameter in.

4. Wijzig de tweede variabele als volgt:
    1. Selecteer Boutnorm in de lijst Type waarde.

Tekla Structures voegt automatisch het suffix _screwdin aan de naam van de variabele toe. Verwijder het suffix niet.

2. Wijzig in het vak Naam het prefix van de tweede variabele zodat de prefixen van de twee variabelen dezelfde zijn.

In dit voorbeeld is het prefix P1.

Opmerking:

De variabelen voor boutdiameter en boutnorm moeten altijd hetzelfde prefix hebben, anders werken ze niet.

3. In het vak Tekst in dialoogvenster voert u Boutnorm in.
  5. Koppel de parametrische variabelen aan de boutgroepeigenschappen:
    1. Blader in de Gebruikerscomponent browser naar de grootte-eigenschap van het componentobject.
    2. Klik met de rechtermuisknop op Grootte en selecteer Voeg vergelijking toe.
    3. Voer P1_diameter achter het is-gelijk-teken in en druk vervolgens op Enter.
    4. Klik met de rechtermuisknop op Boutnorm en selecteer Voeg vergelijking toe.
    5. Voer P1_screwdin achter het is-gelijk-teken in en druk vervolgens op Enter.

6. Sla de gebruikerscomponent op.
  7. De gebruikerscomponenteneditor sluiten.

U kunt nu de boutdiameter en boutnorm voor de gebruikerscomponent in het dialoogvenster van de gebruikerscomponent definiëren.