Automatisch verbindingsdetail herkenning (30)

2021
Tekla Structures

Automatisch verbindingsdetail herkenning (30)

Automatisch verbindingsdetail herkenning (30) wordt gebruikt om vooraf gedefinieerde aangepaste verbindingsdetails tussen parallelle onderdelen zoals platen of wandelementen toe te voegen. Deze tool is handig wanneer u verbindingsdetails voor getordeerde vloeren toevoegt.

Gebruiken voor

Situatie

Meer informatie

Wordt gebruikt om onderdelen met vooraf gedefinieerde aangepaste verbindingsdetails te verbinden.

Voordat u begint

Maak parallelle onderdelen, bijvoorbeeld betonplaten of wanden.

Maak een aangepast verbindingsdetail.

Selectievolgorde

1. Selecteer het hoofdonderdeel.

2. Selecteer aansluitende onderdelen. Klik met de middelste muisknop om de verbindingsdetails tussen de onderdelen te maken.

Tabblad Parameters

Gebruik het tabblad Parameters om eigenschappen van het verbindingsdetail te definiëren.

Eigenschap

Beschrijving

Naam verbindingsdetail

Voer de naam van het verbindingsdetail in of gebruik de bladerknop (...) om in het dialoogvenster Component selecteren naar het verbindingsdetail te zoeken.

Verbindingsdetail bestandseigenschappen

Voer de naam in of gebruik de bladerknop (...) om de naam van het attribuutbestand van het verbindingsdetail (optioneel) te zoeken.

Richting verbindingsdetail

Selecteer deze optie om de richting te wijzigen.

Verbindingsdetail onderdeel invoer volgorde

Selecteer deze optie om het hoofdonderdeel en het aansluitende onderdeel om te keren. Mogelijk moet u ook de Verbindingsdetail +z richting wijzigen.

Verbindingsdetail +z richting

Definieer de richting van het verbindingsdetail.

Herbereken verbindingsdetailpunten voor

Wordt gebruikt om de verbindingsdetailpunten voor alle onderdelen of alleen voor getordeerde onderdelen opnieuw te berekenen.

• Alle onderdelen: wordt gebruikt voor volledig of gedeeltelijk getordeerde dekken of vloeren. Met deze optie worden alle verbindingsdetailpunten op dezelfde manier gemaakt, ongeacht of de plaat is getordeerd of niet.

• Getordeerde onderdelen: wordt gebruikt voor wandpanelen en andere situaties waarbij torderen niet wordt gebruikt of waarbij de optie Alle onderdelen niet het gewenste resultaat oplevert.

Positie van herberekende punten

Definieer de locatie van de opnieuw berekende verbindingsdetailpunten. De opties in de keuzelijst zijn dezelfde als de cirkels in de volgende afbeelding.