Voorbeeld: niet-beschikbare opties in een dialoogvenster voor gebruikerscomponenten gedimd weergeven

Tekla Structures
2021
Tekla Structures

Voorbeeld: niet-beschikbare opties in een dialoogvenster voor gebruikerscomponenten gedimd weergeven

Dit voorbeeld geeft weer hoe u de niet-beschikbare opties in het dialoogvenster voor een aangepast schotjedetail op basis van voorwaarden gedimd weergeeft. U kunt dit in de dialoogvenstereditor van de gebruikerscomponent doen of door het invoerbestand (.inp) handmatig te bewerken.

In het begin van dit voorbeeld zijn alle opties beschikbaar:

Definieer dat het tekstvak Linkerplaatklasse niet beschikbaar is als alleen het rechterschotje is gemaakt en vice versa.

Niet-beschikbare opties gedimd weergeven door de dialoogvenstereditor te gebruiken

1. Maak een aangepast schotjedetail met alle benodigde parametrische variabelen die het maken van de schotjes bepalen.
  2. Open het schotjedialoogvenster voor bewerking.
    1. Selecteer in het model het aangepaste schotjedetail.
    2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Dialoogvenster gebruikerscomponent bewerken.
  3. Definieer dat het tekstvak Linkerplaatklasse alleen gedimd moet worden weergegeven als het rechterschotje is gemaakt.
    1. Selecteer in de lijst Platen gemaakt de afbeelding voor de rechterplaatklasse.

Er moet een blauwe selectierand voor de afbeelding worden weergegeven:

2. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op het tekstvak Linkerplaatklasse.

3. Klik op de knop Zichtbaarheid in-/uitschakelen .

Het tekstvak Linkerplaatklasse wordt nu gedimd weergegeven:

4. Hef de selectie van het tekstvak Linkerplaatklasse op door op het tekstvak Rechterplaatklasse te klikken.
  5. Definieer dat het tekstvak Rechterplaatklasse alleen gedimd moet worden weergegeven als het linkerschotje is gemaakt.
    1. Selecteer in de lijst Platen gemaakt de afbeelding voor de linkerplaatklasse.

Er moet een blauwe selectierand voor de afbeelding worden weergegeven:

2. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en selecteer het tekstvak Rechterplaatklasse.

3. Klik op de knop Zichtbaarheid in-/uitschakelen .

Het tekstvak Rechterplaatklasse wordt nu gedimd weergegeven:

6. Klik in de dialoogvenstereditor op Bestand > Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
  7. Sluit het model en open het opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Niet-beschikbare opties gedimd weergeven door het .inp-bestand te bewerken

1. Maak een aangepast schotjedetail met alle benodigde parametrische variabelen die het maken van de schotjes bepalen.
  2. Klik in het model op Bestand > De modelmap openen om de huidige modelmap te openen.
  3. Ga naar de map \CustomComponentDialogFiles.
  4. Open het .inp-bestand in een teksteditor.
  5. Voeg de volgende regel aan het einde van de regel attribuut P4 toe:

"toggle_field:LeftC=0;RightC=1"

De logica is als volgt:

Het selecteren van de afbeelding CC_left geeft als resultaat 0, CC_right geeft als resultaat 1 en CC_both geeft als resultaat 2.

toggle_field:RightC=1

Wanneer 0 (links) wordt geselecteerd, wordt RightC gedimd weergegeven.

toggle_field:LeftC=0

Wanneer 1 (rechts) wordt geselecteerd, wordt LeftC gedimd weergegeven.

6. Sla het .inp-bestand op.
  7. Sluit het model en open het opnieuw om de wijzigingen door te voeren.
Tip:

Als u niet-beschikbare opties wilt verbergen in plaats van deze in het dialoogvenster voor schotjes gedimd weergeven, voegt u een uitroepteken in de voorwaarden toe:

"toggle_field:!LeftC=0;!RightC=1"

De optie wordt nu volledig verborgen wanneer deze niet beschikbaar is: