Hulp van docent voor applicaties en componenten toevoegen

2021
Tekla Structures

Hulp van docent voor applicaties en componenten toevoegen

U kunt eenvoudig hulp in het zijvenster maken voor tools in de Applicaties en componenten-database.

In de Applicaties en componenten-database toont de docent de inhoud die reeds in de selectie zit, zodat de informatie vooral handig is voor het geven van adviezen aan uw gebruikers over het kiezen tussen verschillende componenten of het geven van instructies voordat een tool wordt uitgevoerd. Om deze functie ten volle te benutten, moeten gebruikers hun zijvensters zo rangschikken dat beide vensters zichtbaar zijn.

1. Selecteer de tool waarvoor u hulp wilt toevoegen in de Applicaties en componenten-database.
  2. Klik op de knop Helpbestanden toevoegenin het docenten-paneel.

Er wordt een dialoogvenster geopend voor het maken van de benodigde bestanden volgens uw selecties.

3. Klik op Volgende en selecteer de talen die als taal van de gebruikersinterface in uw organisatie worden gebruikt. Er moet een inhoudsbestand voor elke taal zijn, zelfs als u de inhoud niet vertaalt.
  4. Klik op Volgende en selecteer de map waarin u de gegenereerde bestanden wilt opslaan.
    De bestanden kunnen in de model-, project-, bedrijfs- of systeemmap worden opgeslagen. De standaard zoekvolgorde voor mappen wordt gevolgd.
  5. Klik op Maken.

Tekla Structures maakt een XML-bestand dat een koppeling tussen de tool in de Applicaties en componenten-database en een HTML-bestand voor de Help-inhoud definieert.

De HTML-bestanden worden opgeslagen in een mappen structuur die bestanden scheidt in taalspecifieke mappen. Het XML-bestand en de hoofdmap voor de inhoud krijgen de naam volgens de id van de tool die u documenteert. U kunt bestanden tussen de toegestane opslag locaties kopiëren, maar de naam van de bestanden of mappen niet wijzigen of de mapstructuur wijzigen.

6. Bewerk de bestanden met HTML-inhoud in uw voorkeurstool, zoals een tekst editor of vervang het bestand door uw eigen HTML-bestand met dezelfde naam.
    Als u geen HTML-bewerkingservaring hebt, zijn er verschillende goede trainingen op internet beschikbaar om snel de benodigde basisbegrippen te leren kennen. U kunt uw eigen HTML-bestanden maken door deze op te slaan als HTML vanuit vertrouwde tools, zoals Microsoft Word of Google Docs. De resulterende bestanden zien er niet precies hetzelfde uit als het oorspronkelijke document.