Werken met groepen in de stavendatabase

2021
Tekla Structures

Werken met groepen in de stavendatabase

In de stavendatabase worden de staafdefinities in groepen gerangschikt. U kunt de groepen toevoegen, kopiëren, wijzigen en verwijderen en de groepen rangschikken op basis van verschillende eigenschappen. De groepen worden aan de linkerzijde van de dialoogvensters Stavendatabase en Staaf selecteren weergegeven.

De definities worden in de stavendatabase standaard gegroepeerd op basis van wapeningskwaliteiten. U kunt wijzigen hoe de definities worden gegroepeerd in het dialoogvenster Stavendatabase of in het dialoogvenster Staaf selecteren.

Als u de nieuw toegevoegde of gewijzigde staafdefinitiegroepen in het model wilt gebruiken, opent u het model opnieuw.

Een nieuwe groep aan de database toevoegen

U kunt nieuwe groepen in de stavendatabase maken door een bestaande groep en de definities daarin te kopiëren.

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.
  2. Selecteer aan de linkerkant van het dialoogvenster een groep en klik vervolgens op Kopiëren.

U kunt ook op een groep rechtsklikken en Kopiëren selecteren.

3. Voer in het dialoogvenster Nieuwe groepsnaam een naam voor de nieuwe groep in en klik op Kopiëren.

Tekla Structures voegt de nieuwe groep aan de database toe.

4. Indien nodig kunt u definities toevoegen, wijzigen en verwijderen in de nieuwe groep.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de stavendatabase op te slaan.

Een groep in de database wijzigen

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.
  2. Selecteer de groep die u wilt wijzigen.
  3. Selecteer alle definities in de groep.
  4. Wijzig in het eigenschapsgebied aan de rechterkant van het dialoogvenster Stavendatabase de groepseigenschappen.

U kunt bijvoorbeeld de kwaliteit of het lengtetype van het verstek wijzigen. U wilt mogelijk ook tags toevoegen aan alle definities in de groep.

5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de stavendatabase op te slaan.

Een groep uit de database verwijderen

U kunt groepen en de definities erin uit de stavendatabase verwijderen.

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.
  2. Selecteer een groep in de lijst aan de linkerzijde van het dialoogvenster.
  3. Rechtsklik en selecteer Verwijderen.
  4. Klik op Ja om het verwijderen te bevestigen.
  5. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de stavendatabase op te slaan.