Staafdefinities importeren en exporteren

2021
Tekla Structures

Staafdefinities importeren en exporteren

Gebruik importeren en exporteren voor het samenvoegen van staafdefinities in verschillende databases, modellen, omgevingen en versies van Tekla Structures. Als u wapeningsstaven en strengen in andere Tekla Structures-modellen wilt gebruiken, kunt u staafdefinities naar een bestand (*.inp) exporteren en het bestand vervolgens in een ander Tekla Structures-model importeren.

Tip:

U kunt ook inhoud van de stavendatabase downloaden of delen met behulp van Tekla Warehouse.

Definities in de stavendatabase importeren

U kunt de stavendatabase aanpassen door staafdefinities uit een .inp-bestand te importeren.

1. Open het model waarin u staafdefinities wilt importeren.
  2. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.
  3. Klik op Importeren.
  4. Blader in het dialoogvenster Staafdefinities importeren naar de map die het importbestand bevat, selecteer het bestand en klik op Openen.

Tekla Structures controleert of er dubbele items in de definities in het importbestand voorkomen in vergelijking tot de stavendatabase.

5. Als staafdefinities al met dezelfde eigenschappen als de geïmporteerde definities in de stavendatabase bestaan, verschijnt er een bevestigingsdialoogvenster en hebt u de volgende drie opties:
    • Klik op Overschrijven om alle bestaande definities door de nieuw geïmporteerde definities te vervangen.

• Klik op Bestaande bewaren om de dubbele definities die worden geïmporteerd te verwijderen en alleen de nieuwe definities te importeren.

• Klik op Annuleren om geen definities te importeren.

6. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de stavendatabase op te slaan.
  7. Als u de nieuw geïmporteerde definities in het model wilt gebruiken, opent u het model opnieuw.

Definities uit de stavendatabase exporteren

U kunt alle of geselecteerde staafdefinities of een geselecteerde groep van een stavendatabase naar een bestand (.inp) exporteren.

1. Open het model waaruit u staafdefinities wilt exporteren.
  2. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.
  3. U kunt het volgende doen:
    • Als u de hele database wilt exporteren, klikt u op Exporteren > Alles exporteren.

• Als u alleen een bepaalde groep wilt exporteren, selecteert u de groep, klikt u rechts en selecteert u Exporteren.

• Als u alleen bepaalde definities wilt exporteren, selecteert u de definities en klikt u vervolgens op Exporteren > Geselecteerde exporteren.

U kunt ook op een van de geselecteerde definities rechtsklikken en vervolgens Exporteren selecteren.

4. Blader in het dialoogvenster Exporteren als naar een map, voer een naam in voor het exportbestand en klik vervolgens op Opslaan.

Tekla Structures slaat het bestand standaard in de huidige modelmap op.

De bestandsextensie is .inp.