Horizontale aansluiting sandwichpaneel

2021
Tekla Structures

Horizontale aansluiting sandwichpaneel

Horizontale aansluiting sandwichpaneel maakt een horizontaal verbindingsdetail tussen twee sandwichpanelen. Afmetingen van verbindingsdetails en sponningen kunnen voor alle lagen worden gedefinieerd: binnenschil, folie, isolatie en buitenschil. Bovendien kunt u een extra folielaag definiëren.

Gemaakte objecten

• Verbindingsdetails

• Sponningen

• Folie

• Isolatie

• Extra folielaag

Gebruiken voor

Situatie

Beschrijving

Verbindingsdetails tussen schillen van sandwichpanelen.

Verbindingsdetails met extra sponningen.

Voordat u begint

Als u de benodigde onderdelen wilt kunnen selecteren, moet u de knop Selecteer object inschakelen.

Volgorde van selectie

1. Selecteer de binnenschil van het eerste sandwichpaneel.

2. Selecteer de binnenschil van het tweede sandwichpaneel.

Het verbindingsdetail wordt automatisch gemaakt wanneer het aansluitende onderdeel wordt geselecteerd.

Onderdeelidentificatiecode

Onderdeel

1

Betonnen onderdeel (wand, kolom, balk, plaat)

2

Punt

Er kunnen meerdere punten worden aangewezen.

Tabblad Afbeelding

Gebruik het tabblad Afbeelding om de eigenschappen van de horizontale verbindingsdetails te definiëren.

Positie verbindingsdetail

Verbindingsdetails kunnen voor binnenschillen, isolatie en buitenschillen worden gedefinieerd. Hoeken kunnen voor de buitenschillen worden gedefinieerd.

Definieer de positie van het verbindingsdetail tussen de schillen van het sandwichpaneel. De hartlijn tussen de wanden wordt als referentie gebruikt wanneer de positie van het verbindingsdetail wordt berekend.

Voorbeeld:

Schilklassen

Definieer de onderdeelklassen die op de verbindingsdetails moeten worden toegepast. De component Sandwichpaneel Horizontale aansluiting maakt standaard binnenschillen met klasse 1, folie met klasse 2, isolatie met klasse 3 en buitenschillen met klasse 4. Gebruik deze klassen om verbindingsdetails toe te passen.

Als u het maken van verbindingsdetails tussen folie, isolatieschillen en buitenschillen wilt voorkomen, laat u het vak Klasse isolatie leeg.

Sponningen in isolatie

U kunt sponningen in de isolatielaag maken.

Optie

Beschrijving

Geen sponning voor de isolatielaag.

Sponning aan één zijde voor de bovenzijde en onderzijde van de isolatielaag.

De diepte en breedte van de sponning kan worden gedefinieerd.

Gespiegelde sponning aan één zijde voor de bovenzijde en onderzijde van de isolatielaag.

De diepte en breedte van de sponning kan worden gedefinieerd.

Sponningen aan twee zijden voor de bovenzijde en onderzijde van de isolatielaag.

De diepte en breedte van de sponning kan worden gedefinieerd.

Offset

U kunt de offset voor het verbindingsdetail definiëren.

Tabblad Sponningen

Gebruik het tabblad Sponningen om sponningen in binnenschillen, isolatielagen en buitenschillen te definiëren.

Sponningzijde

Selecteer op welke zijde van het sandwichpaneel de sponningen worden toegepast. U kunt de sponningen voor beide zijden afzonderlijk definiëren.

De opties zijn:

• Bovenzijde
  • Onderzijde
  • Beide zijden

Verbindingstype

U kunt voor beide zijden een tong- of groefverbinding selecteren.

Optie Optie Beschrijving

Tongverbinding op basis van de buitenste geometrie

Groefverbinding op basis van de hartlijn

Tongverbinding op basis van de hartlijn

Groefverbinding op basis van de buitenste geometrie

Als u één tong en één groefverbinding maakt, is het mogelijk om de onderdelen te laten overlappen. Dit wordt op het tabblad Afbeelding met de positiewaarden van het verbindingsdetail gedefinieerd. Voer negatieve waarden in om de onderdelen dichter naar elkaar te verplaatsen.

Tabblad Extra folie

Gebruik het tabblad Extra folie om een extra folielaag in het verbindingsdetail te definiëren.

Folie

Optie

Beschrijving

Standaard

t

Definieer de dikte van de extra folie.

1 mm

Pos.nr.

Prefix en startnummer voor het positienummer van het onderdeel.

Het standaard startnummer van het onderdeel wordt gedefinieerd in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Materiaal

Materiaalkwaliteit.

Het standaardmateriaal wordt gedefinieerd in het vak Materiaal van onderdelen in de instellingen Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Naam

Naam voor de extra folie.

FOLIE

Klasse

Onderdeelklassenummer voor de extra folielaag.

Opmerking

Voeg opmerking voor de extra folielaag toe.

Verbindingsmethode

Optie

Beschrijving

Geen verbinding

Selecteer hoe de extra folie aan het sandwichpaneel wordt bevestigd.

• Geen verbinding (folie is een los onderdeel)

• Las

• Betonelement

• Als submerk

Bij binnenste schil

Selecteer het profiel waaraan de extra folie wordt bevestigd.

• Bij binnenste schil

• Bij buitenste schil

Positie h*b

Selecteer een prefix voor de folielaag.

• Positie h*b en Positie b*h maken een profiel zonder prefix.

• Positie PLh*b en Positie PLb*H maken een profiel dat begint met het prefix PL.

• Par. sectie h*b en Par. sectie b*h: voer in het vak hieronder een prefix in.

Automatisch

Selecteer de rotatie van de folielaag.

• Automatisch

• Onder

• Voorzijde

• Bovenzijde

• Achterzijde

Vorm van de folie

Definieer de vorm van de extra folie.

Tabblad Algemeen

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Algemeen

Tabblad Berekening

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Berekening