Rekenstaaf, onderdeel en knooppuntnummers weergeven

2021
Tekla Structures

Rekenstaaf, onderdeel en knooppuntnummers weergeven

U kunt de rekenstaaf, het onderdeel en de rekenknooppuntnummers van het rekenmodel in modelvensters weergeven.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op A & D-modellen.

2. Selecteer in het dialoogvenster Rekenmodellen een rekenmodel.

3. Op het tabblad Analysis & Design op het lint doet u het volgende:

• Klik op Onderdeelnummers om het rekenonderdeel of de staafnummers in of uit te schakelen.

• Klik op Knooppuntnummers om de rekenknooppuntnummers in of uit te schakelen.

U kunt ook de volgende variabelen in het menu Bestand > Instellingen > Geavanceerde opties > Analysis & Design gebruiken om te definiëren welke nummers worden weergegeven:

Sommige rekenapplicaties kunnen voor rekenonderdelen worden gebruikt en andere voor berekeningsstaven. Dit is ook van invloed op de manier waarop rekenmodellen worden weergegeven in modelvensters van Tekla Structures. U ziet ofwel onderdeelnummers, of staafnummers.