De eigenschappen van een belasting definiëren

2021
Tekla Structures

De eigenschappen van een belasting definiëren

Het is een goed idee om de belastingseigenschappen te definiëren of te controleren voordat u een belasting maakt.

1. Klikt op het tabblad Analysis & Design op Belastingseigenschappen en vervolgens op een relevant belastingstype.

Klik bijvoorbeeld op Oppervlakte last om de eigenschappen van de oppervlaktebelasting te definiëren.

2. In het dialoogvenster van de belastingseigenschappen:
    1. Voer de eigenschappen in of wijzig deze.
      • Selecteer een belastingsgroep.

• Definieer indien nodig de grootte en de vorm van de belasting.

• Voeg de belasting aan een onderdeel of een positie toe.

U kunt geen belasting aan een onderdeel toevoegen nadat u de belasting hebt gemaakt.

U kunt een belasting van een onderdeel losmaken nadat u de belasting hebt gemaakt.

• Definieer de belastingdragende onderdelen.

• Pas indien nodig de lengte of het oppervlakte van de belasting aan.

• Wijzig indien nodig de verdeling van de belasting op het dialoogvenster Afdracht.

2. Klik op OK om de eigenschappen op te slaan.

Tekla Structures gebruikt deze eigenschappen als u nieuwe belastingen van dit type maakt.