Lastencombinaties tussen rekenmodellen kopiëren

2021
Tekla Structures

Lastencombinaties tussen rekenmodellen kopiëren

U kunt rekenmodellen in lastencombinaties tussen rekenmodellen binnen een fysiek model kopiëren. U kunt ook tussen fysieke modellen kopiëren als ze dezelfde omgeving en lastengroepen hebben.

U moet eerst de lastencombinaties opslaan die u naar een .lco-bestand wilt kopiëren. Als u de lastencombinaties in een ander fysiek model beschikbaar wilt maken, moet u het bestand .lco naar de map \attributes van het doelmodel of naar de project- of bedrijfsmap kopiëren. Vervolgens kunt de lastencombinaties in een ander rekenmodel laden.

Lastencombinaties voor later gebruik opslaan

U kunt de lastencombinaties van een rekenmodel in andere rekenmodellen voor later gebruik opslaan.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op A & D-modellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen doet u het volgende:
    1. Selecteer een rekenmodel.
    2. Klik op Belastingcombinaties.
  3. In het dialoogvenster Belastingcombinaties doet u het volgende:
    1. Voer een naam voor de opgeslagen lastencombinaties in het vak naast Opslaan als in.
    2. Klik op Opslaan als.

Tekla Structures slaat de lastencombinaties als een .lco-bestand in de map \attributes onder de huidige modelmap op.

4. Klik op OK om de dialoogvensters te sluiten.

Lastencombinaties uit een ander rekenmodel kopiëren

U kunt lastencombinaties kopiëren uit een ander rekenmodel dat dezelfde lastengroepen en omgeving heeft.

1. Zorg ervoor dat de lastencombinaties die u wilt kopiëren in een .lco-bestand zijn opgeslagen.
  2. Controleer of het .lco-bestand zich in de map \attributes onder de huidige modelmap of in de project- of bedrijfsmap bevindt. Als dat niet zo is, kopieert u het .lco-bestand.
  3. Als u lastencombinaties tussen twee fysieke modellen kopieert, opent u het model waarheen moet worden gekopieerd. Als u binnen een fysiek model kopieert, opent u het model opnieuw.
  4. Klik op het tabblad Analysis & Design op A & D-modellen.
  5. In het dialoogvenster Rekenmodellen doet u het volgende:
    1. Selecteer het rekenmodel waarheen moet worden gekopieerd.
    2. Klik op Belastingcombinaties.
  6. In het dialoogvenster Belastingcombinaties doet u het volgende:
    1. Selecteer een lastencombinatiebestand (.lco) in de lijst naast Laad
    2. Klik op Laad.
  7. Klik op OK om de dialoogvensters te sluiten.