Lasten en lastengroepen controleren

2021
Tekla Structures

Lasten en lastengroepen controleren

U kunt verschillende methoden gebruiken om lasten en lastengroepen te controleren.

Lasteigenschappen opvragen

U kunt de lastengroep en de grootte van een last controleren en deze in een modelvenster weergeven. Tekla Structures geeft ook meer informatie over de last in het dialoogvenster Informatie object weer. Als u in het dialoogvenster Rekenmodellen een rekenmodel hebt geselecteerd, markeert Tekla Structures ook de onderdelen die de last in dat rekenmodel dragen.

1. Selecteer een rekenmodel in het dialoogvenster Rekenmodellen.
  2. Selecteer in een modelvenster een last.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Informatie.

Tekla Structures geeft de lastengroep en de grootte in het modelvenster weer en markeert de onderdelen die de last in het geselecteerde rekenmodel dragen. Het dialoogvenster Informatie object wordt ook geopend en geeft meer informatie over de last weer.

Uitzoeken tot welke lastengroep een last behoort

U kunt controleren tot welke lastengroepen geselecteerde lasten behoren.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Lastengroepen.
  2. Selecteer een last in het model.

Als u meerdere lasten wilt selecteren, houdt u de Ctrl- of Shift-toets ingedrukt.

3. Klik in het dialoogvenster Lasten groepen op Belastingsgroepen per last.

Tekla Structures markeert de lastengroep in het dialoogvenster.

Uitzoeken tot welke lasten tot een lastengroep behoren

U kunt controleren tot welke lasten tot een geselecteerde lastengroep behoren.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op Lastengroepen.
  2. In het dialoogvenster Lasten groepen doet u het volgende:
    1. Selecteer een lastengroep in de lijst.
    2. Klik op Lasten per belastinggroep.

Tekla Structures markeert de lasten van de lastengroep in het model.

Lasten controleren met lijsten

U kunt lijsten van lasten en lastengroepen maken en die gebruiken om last- en lastengroepgegevens te controleren.

Als u een rij selecteert die een id-nummer in een lastlijst bevat, markeert en selecteert Tekla Structures de desbetreffende last in het model.

Tekla Structures bevat de volgende standaard lijsttemplates voor lasten en lastengroepen:

• L_Loaded_Part

• L_Loadgroups

• L_Loadgroups_and_loads

• L_Loads

• L_Part_Loads

Voorbeeld

Deze voorbeeldlijst gebruikt de template L_Loadgroups_and_loads: