De inhoud van een rekenmodel wijzigen

2021
Tekla Structures

De inhoud van een rekenmodel wijzigen

U kunt de inhoud van bestaande rekenmodellen wijzigen.

Als u de inhoud van een rekenmodel naar Gehele model wijzigt, voegt Tekla Structures automatisch alle onderdelen en lasten in het fysieke model aan het rekenmodel toe als ze met het rekenmodelfilter overeenkomen.

1. Klik op het tabblad Analysis & Design op A & D-modellen.
  2. In het dialoogvenster Rekenmodellen doet u het volgende:
    1. Selecteer het rekenmodel dat u wilt wijzigen.
    2. Klik op Eigenschappen.
  3. In het dialoogvenster Eigenschappen rekenmodel doet u het volgende:
    1. Selecteer op het tabblad Rekenmodel de vereiste optie in de lijst Inhoud rekenmodel Inhoud rekenmodel.
    2. Wijzig indien nodig de instellingen van het rekenmodelfilter.
    3. Klik op OK om de eigenschappen van het rekenmodel op te slaan.

Voorbeeld

U wijzigt als volgt de rekenmodelinhoud van Gehele model naar Geselecteerde onderdelen en lasten:

1. Kopieer een rekenmodel dat met de optie Gehele model is gemaakt.

2. Wijzig de inhoud van het gekopieerde rekenmodel naar Geselecteerde onderdelen en lasten.

3. Verwijder de ongewenste onderdelen en belastingen uit het rekenmodel.