Hardwareaanbevelingen van de multi-user server 2.5.0 van Tekla Structures

Tekla Structures
2020
Tekla Structures

Hardwareaanbevelingen van de multi-user server 2.5.0 van Tekla Structures

Met de multi-user server kunnen gebruikers in hetzelfde lokale netwerk tegelijkertijd aan verschillende delen van hetzelfde model werken. De modelgegevens worden op een centrale server opgeslagen, zodat gebruikers een snelle en betrouwbare netwerkverbinding met de server nodig hebben om goede prestaties te garanderen. Als u gebruikers op verschillende locaties hebt, passen de op de cloud gebaseerde Tekla Model Sharing-functies (afzonderlijk gelicentieerd) mogelijk beter bij u.

Besturingssysteem

De multi-user server 2.5.0 van Tekla Structures draait op de volgende besturingssystemen:
  • 64-bits Windows 8.1

• 64-bits Windows 10

• 64-bits Windows Server 2016

32-bits Windows wordt niet ondersteund.

Multi-user server-hardware

De server die als de multi user server van Tekla Structures wordt gebruikt, hoeft niet erg efficiƫnt te zijn of maximale prestaties te leveren. U kunt de multi-user server van Tekla Structures op dezelfde computer uitvoeren als bijvoorbeeld de Tekla License Server, zolang u verschillende toegewezen TCP/IP-poorten voor elk van de servers hebt.

De multi-user server kan worden gebruikt in netwerken die IPv4-, IPv6- of zowel IPv4- als IPv6-protocollen gebruiken.

Andere infrastructuur

Stel geplande back-ups in voor de modelgegevens die op uw multi-user server zijn opgeslagen en sla de back-ups op een andere computer op.

De computers op hetzelfde multi user netwerk moeten een uniek IP-adres en identieke subnetmaskers hebben.

De computer waarop de multi-user server draait, moet een vast IP-adres hebben.

De multi-user server van Tekla Structures wordt als een service uitgevoerd. Dit houdt in dat de multi-user server van Tekla Structures altijd automatisch start wanneer u de computer opstart en is altijd beschikbaar wanneer de computer werkend is.