Nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase

2020
Tekla Structures

Nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase

Tekla Structures 2020 introduceert een nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase. De stavendatabase bevat definities voor wapeningsstaven en strengen.

Voorheen was de enige manier om de staafdefinities te beheren door het bestand rebar_database.inp te bewerken met behulp van een teksteditor.

U kunt als volgt toegang tot de stavendatabase krijgen en deze wijzigen in Tekla Structures 2020:

1. Klik in het menu Bestand op Databases > Stavendatabase om het dialoogvenster Stavendatabase te openen.

2. Pas de stavendatabase indien nodig aan.

U kunt bijvoorbeeld staafdefinities importeren, nieuwe definities geheel nieuw maken of tags aan de definities toevoegen. U kunt ook belangrijke definities met sterren markeren en anders de weergave van de stavendatabase rangschikken.

3. Klik op Opslaan om de wijzigingen in de stavendatabase op te slaan.

4. Als u de nieuw toegevoegde of gewijzigde staafdefinities in het model wilt gebruiken, opent u het model opnieuw.

In Tekla Structures 2020 is het dialoogvenster Staaf selecteren ook vernieuwd. Het nieuwe dialoogvenster wordt geopend wanneer u op de knop naast het vak Grootte in de eigenschappen van een wapeningsobject of in een componentdialoogvenster klikt om een staafdefinitie te selecteren.

Wapeningsnetten worden niet in de stavendatabase opgenomen. Ze worden in hun eigen databasebestand mesh_database.inp gedefinieerd.