Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

2020
Tekla Structures

Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

Tekla Structures 2020 bevat bijvoorbeeld verbeteringen bij IFC4-export, IFC-objectconversie, DWG-export, de Layout Manager en Tekla Structural Designer-import. Er is ook een nieuwe modelindeling .tekla beschikbaar.

IFC4-export

• De ruimtelijke hiërarchie van de Organisator ondersteunt nu storteenheden. Objecten in de niet-gecategoriseerde categorie van de Organisator worden niet geëxporteerd.

• Wanneer u de optie Storten selecteert, worden stortobjecten en storteenheden geëxporteerd, maar eenheden van insitu-betononderdelen en insitu-betonelementen worden niet geëxporteerd. Als u deze optie niet selecteert, worden insitu-betononderdelen en insitu-betonelementen zonder stortobjecten of storteenheden geëxporteerd.

• U kunt nu templatevelden van storten, storteenheden en gebruikersattributen in de IFC4-export opnemen. Storttemplatevelden en gebruikersattributen worden op IfcBuildingElementProxy ingesteld en storteenheden worden in definities van eigenschappensets op IfcElementAssembly ingesteld. Gebruikersattributen worden ingesteld met de templateveldinstelling met behulp van USERDEFINED."UDA".
  • De IFC4-export ondersteunt nu de export van projecteigenschappen zoals stad en land.

IFC-objectconversie

• De IFC-objectconversie ondersteunt nu conversie en het bijwerken met meerdere geometrieën.

• Informatie over hoe een profiel is gedetecteerd, is aan de resultatenlijst in de IFC-objectconversie toegevoegd.

• De IFC-objectconversie van een BREP-onderdeel met meerdere geometrieën werkt nu ook bij het bijwerken.

DWG-export

• Het is nu mogelijk om de export/het voorbeeld van de DWG-tekening te annuleren.

• DWG-export van tekeningen verwerkt offsets van basispunten nu beter.

Layout Manager

• In Layout Manager kunt u nu punten relatief ten opzichte van het huidige werkvlak in het model importeren of exporteren.

SketchUp

• Tekla Structures ondersteunt nu SketchUp versie 2020.

Nieuwe .tekla-modelindeling

• Het .tekla-model is een nieuw licht Tekla Structures-model dat als referentiemodel kan worden gebruikt. Het schakelt in principe Tekla Structures-modelverwijzing van Trimble Connect als een overlaymodel of als een normaal referentiemodel in.

• Deze indeling geeft objecten, onderdelen, staven, bouten en merken weer en visualiseert ze, maar geeft geen storten of storteenheden weer. De indeling kan voor een Trimble Connect-project worden gemaakt met het commando Model uploaden.

Importeren vanuit Tekla Structural Designer

• Het tabblad Staven is nu beschikbaar in het dialoogvenster Tekla Structural Designer-import. Het tabblad Staven is alleen ingeschakeld als compatibele versies van Tekla Structural Designer en Tekla Structures op dezelfde computer zijn geïnstalleerd en als het oorspronkelijke Tekla Structural Designer-bestand (.tsmd) is geselecteerd. Momenteel zijn alleen de 2020-versies van Tekla Structures en Tekla Structural Designer compatibel.

Het is niet langer nodig om een aparte extensie van Tekla Warehouse te installeren om staafimport mogelijk te maken.

Gebruik deze nieuwe instellingen om te definiëren hoe wapening van Tekla Structural Designer naar Tekla Structures wordt geïmporteerd.

• Openingen in betonnen wanden kunnen nu vanuit Tekla Structural Designer naar Tekla Structures worden geïmporteerd.

Openingen in schuine wanden worden niet geïmporteerd.

• De optie Eerder geïmporteerde openingen verwijderen om alle bestaande openingen te verwijderen die voorheen vanuit Tekla Structural Designer zijn geïmporteerd, is aan het tabblad Algemeen in het dialoogvenster Tekla Structural Designer-import toegevoegd.

Basispunten

• De locatie van het basispunt in het model kan een maximale waarde van +/- 10 km vanaf de modeloorsprong hebben. Het modelleren is bedoeld om in de buurt van de modeloorsprong te worden gedaan en de offset moet met de waarden Oostcoördinaat en Noordcoördinaat worden opgegeven.

MIS exporteren

• Het woord Fabtrol is verwijderd uit de gebruikersinterfaceteksten van de Fabtrol/KISS-export. Nu staat er alleen KISS in het dialoogvenster MIS exporteren en in de statusbalkberichten.