Kleine wijzigingen in het uiterlijk van het model en de modelobjecten

Tekla Structures
2020
Tekla Structures

Kleine wijzigingen in het uiterlijk van het model en de modelobjecten

In Tekla Structures 2020 zijn de door DirectX gerenderde modelvensters verbeterd.

Randlijnen van onderdelen worden weergegeven als stippellijnen in doorzichtige modelvensters

In door DirectX gerenderde modelvensters worden de randlijnen van het onderdeel die achter een ander onderdeel zijn verborgen, nu als stippellijnen weergegeven in alle doorzichtige vensters waarvan de renderoptie een van de volgende opties is:

• Onderdelen draadvenster/Componenten draadvenster (Ctrl/Shift+1)

• Onderdelen draadvenster met schaduw/Componenten draadvenster met schaduw (Ctrl/Shift+2)

• Grijswaarden onderdelen/Grijswaarden componenten (Ctrl/Shift+3)

• Alleen geselecteerd onderdeel weergeven/Alleen geselecteerd component weergeven (Ctrl/Shift+5)

Met de gestippelde verborgen randlijnen kunt u bijvoorbeeld duidelijk zien of de onderdeelflens naar het lijf toe of van het lijf af is gericht en of welk onderdeel zich in complexere 3D-aanzichten bovenop welk ander bevindt.

Het gebruik van de stippellijnen verhoogt ook de prestaties van Tekla Structures in de doorzichtige vensters.

Als u de verborgen lijnen van het onderdeel niet in door DirectX gerenderde vensters wilt weergeven, stelt u de variabele XS_USE_DASHED_HIDDEN_LINES in op FALSE. Start Tekla Structures opnieuw om de nieuwe waarde in te schakelen. Tekla Structures gebruikt vervolgens de vorige diepteschilmethode in doorzichtige vensters.

Als u de variabele op FALSE instelt, gaat het prestatievoordeel verloren.

Modelobjecten hebben dikkere randlijnen

In door DirectX gerenderde modelvensters hebben alle modelobjecten, behalve wapeningsstaven, dikkere randlijnen dan voorheen. De randlijnen van wapeningsstaven blijven hetzelfde als ze voorheen waren.

Deze wijziging verbetert de eerder ervaren wazigheid van randlijnen.

Gewijzigde standaardwaarde voor XS_USE_ANTI_ALIASING_IN_DX

Antialiasing is nu standaard ingeschakeld bij door DirectX gerenderde vensters. De variabele XS_USE_ANTI_ALIASING_IN_DX is standaard ingesteld op TRUE. Voorheen was de standaardwaarde FALSE.

Kleine wijzigingen in het uiterlijk van snapsymbolen

De snapsymbolen zijn nu iets dikker dan voorheen. Deze wijziging zorgt ervoor dat u de snapsymbolen tijdens het modelleren beter kunt zien.