Een model opslaan

2020
Tekla Structures

Een model opslaan

U moet uw model ook regelmatig opslaan om te voorkomen dat u werk verliest. In Tekla Structures wordt uw werk ook regelmatig automatisch opgeslagen.

Opmerking:

Tekla Structures-versies zijn niet compatibel met eerdere versies. Als u een model opslaat, kunt u dit vanwege databaseverschillen niet in oudere versies van Tekla Structures openen.

Het huidige model opslaan

Als u de wijzigingen in het huidige modelbestand wilt opslaan, doet u het volgende:

• Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op Opslaan .
  • Klik in het menu Bestand op Opslaan als > Opslaan.
  • Druk op Ctrl+S.

Een kopie met een andere naam of locatie opslaan

U kunt een kopie van het model maken met een andere naam of in een andere map. De originele versie van het model blijft intact.

Opmerking:

Wanneer u het model onder een andere naam opslaat, worden alle GUID's (Globale Unieke Identificaties) van het opgeslagen model gewijzigd en wijken ze af van die in het oorspronkelijke model. Dit betekent dat het opgeslagen model geen relatie met het oorspronkelijke model heeft en het opgeslagen model niet als back-up kan worden gebruikt.

1. Klik in het menu Bestand op Opslaan als > Opslaan als.
  2. Voer in het vak Modelnaam een nieuwe naam in.
  3. Als u in een andere locatie wilt opslaan, klikt u op Bladeren en definieert u waar u het model wilt opslaan.
  4. Klik op OK.

Tekla Structures maakt een nieuw exemplaar met een andere naam. De originele versie van het model blijft intact.

Een back-up opslaan

U kunt een back-up van het model met dezelfde GUID´s (Globale Unieke Identificaties) als het oorspronkelijke model maken.

1. Klik in het menu Bestand op Opslaan als > Opslaan en back-up maken.

Tekla Structures slaat een kopie van het model in de map ..\TeklaStructuresModels\backup\<modelnaam>\<datum-tijd> op.

2. Als u de back-up in plaats van het huidige model in gebruik wilt nemen, verschuift de back-up van de gekozen datum naar uw modelmap.

U kunt alle inhoud van de huidige modelmap vervangen door de inhoud van de gekozen back-upmap of u kunt de naam van de back-upmap (<datum-tijd>) wijzigen om met het oorspronkelijke model overeen te komen.

3. Als u de locatie van de back-upmap wilt wijzigen, gebruikt u de variabele XS_MODEL_BACKUP_DIRECTORY.
Opmerking:

Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de map XS_MODEL_BACKUP_DIRECTORY comprimeren.

Opslaan als een modeltemplate

U kunt een model met de gewenste instellingen opslaan en het model als een template voor het maken van nieuwe modellen gebruiken.

Autosave-instellingen definiëren

Gebruik Automatisch opslaan om automatisch een back-up van uw werk te maken en op vastgestelde intervallen op te slaan. U kunt het interval voor automatisch opslaan voor het model en de tekeningen afzonderlijk instellen. Autosave-bestanden hebben de extensie .db1_<gebruiker>.

U kunt het automatisch opgeslagen model gebruiken wanneer er fouten optreden als u een model probeert te openen. Wanneer u een model opent, controleert Tekla Structures automatisch of de vorige sessie normaal is beëindigd. Als dat niet het geval is, vraagt Tekla Structures of u door wilt gaan door het automatisch opgeslagen model of het originele model te gebruiken.

Als Tekla Structures de waarschuwing Fatale fout: modelgeheugen beschadigd bij lezen weergeeft, betekent dit dat hardwareproblemen de modeldatabase hebben beschadigd. Mogelijk is uw harde schijf beschadigd. Gebruik de bestanden van het automatisch opslaan of de systeemback-up om het model te herstellen.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Algemeen.
  2. Stel onder Automatisch opslaan het interval voor automatisch opslaan in.
    1. Definieer in het eerste vak hoe vaak Tekla Structures het model of de tekening opslaat.

Dit getal vertegenwoordigt het aantal commando's dat u moet uitvoeren voordat Tekla Structures het model of de tekening opslaat. Als u bijvoorbeeld meerdere stalen liggers maakt zonder daarbij het commando Stalen ligger maken te onderbreken, telt dit slechts als één commando.

2. Voer in het tweede vak het aantal tekeningen in waarna Tekla Structures uw werk automatisch opslaat.
    Opmerking:

De kleinste geaccepteerde waarde voor het interval van het automatisch opslaan is 2, voor zowel modelleren als voor tekeningen.

Als u een waarde probeert in te voeren die kleiner is dan 2, wijzigt Tekla Structures de waarde automatisch naar 2.

3. Klik op OK.
  4. Definieer waar de bestanden Automatisch opslaan moeten worden opgeslagen.

Tekla Structures slaat de Autosave-bestanden standaard in de map ..\TeklaStructuresModels\autosave op. Als u de map wilt wijzigen, gebruikt u de variabele XS_AUTOSAVE_DIRECTORY.

5. Definieer of oude Autosave-bestanden moeten worden bewaard.

Tekla Structures verwijdert standaard de Autosave-bestanden wanneer u een model sluit ter besparing van schijfruimte. Als u Autosave-bestanden wilt bewaren wanneer u Tekla Structures afsluit zonder het model op te slaan, gebruikt u de variabele XS_KEEP_AUTOSAVE_FILES_ON_EXIT_WHEN_NOT_SAVING.