De Tekla License Borrow Tool voor het lenen van licenties installeren en configureren

Tekla Structures
2020
Tekla Structures

De Tekla License Borrow Tool voor het lenen van licenties installeren en configureren

Tekla License Borrow Tool configureren: installeer Tekla License Borrow Tool, verbind Tekla Structures met de licentieserver en open het product-ID-bestand dat alle Tekla Structures-configuraties en hun product-ID's bevat. U kunt het standaard product-ID-bestand gebruiken (standard.tpi) of uw beheerder vragen om een nieuw en aangepast product-ID-bestand naar u te verzenden dat alleen de configuraties bevat die u mag gebruiken. Dit is fase 1 van de workflow Licenties lenen om Tekla Structures offline te gebruiken.

De Tekla License Borrow Tool voor het lenen van licenties installeren en configurerenEen Tekla-licentie lenenEen geleende Tekla-licentie teruggeven

U kunt als volgt Tekla License Borrow Tool installeren en configureren:

1. Download en installeer de nieuwste Tekla License Borrow Tool van Tekla Downloads.
  2. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla License Borrow > Tekla License Borrow Tool via het menu Start of het Startscherm.
  3. Voer in het dialoogvenster Instellingen het poortnummer en de hostnaam (computernaam) van de licentieserver in het vak Server in de indeling port@hostname in, bijvoorbeeld 27007@server_hostname.

U moet precies dezelfde poort en hostnaam gebruiken als in het licentieverleningsdialoogvenster wanneer u Tekla Structures start.

4. Klik nog in het dialoogvenster Instellingen op Bladeren en selecteer het product-ID-bestand.
  5. Klik op OK.

Het gebied producten in de Tekla License Borrow Tool wordt bijgewerkt. Nu kunt u licenties lenen.