Een miniatuurafbeelding van een model maken

2020
Tekla Structures

Een miniatuurafbeelding van een model maken

U kunt een miniatuurafbeelding toevoegen om het eenvoudiger te maken uw project te herkennen, zelfs als u de exacte naam van het model niet meer weet. De miniatuurafbeelding wordt weergegeven als u door bestaande modellen bladert.

1. Klik op het tabblad Weergeven op Screenshot > Projectminiatuur.
  2. Selecteer een venster.

Tekla Structures maakt de afbeelding en slaat deze in de modelmap met de naam thumbnail.png op.

3. Als u de miniatuur wilt controleren, gaat u naar het menu Bestand, klikt u op Openen en selecteert u het model waarvoor u de miniatuur hebt gemaakt in de lijst Recent of Alle modellen.

De afbeelding wordt nu weergegeven met andere modelgegevens. Bijvoorbeeld:

4. Als u over de miniatuurafbeelding niet tevreden bent, kunt u de stappen 1-2 zo vaak als nodig herhalen.

U kunt bijvoorbeeld het model in- en uitzoomen om aan te passen wat in de miniatuurafbeelding wordt weergegeven. Als u een nieuwe miniatuur maakt, overschrijft Tekla Structures de bestaande miniatuurafbeelding met nieuwe.

Tip:

Daarnaast kunt u de afbeelding direct met de naam thumbnail.png aan de modelmap toevoegen als u een gebruikersafbeelding wilt gebruiken. Het voorkeursformaat van de afbeelding is 120 x 74 pixels.