Multi-user systeem

2019
Tekla Structures

Multi-user systeem

Een multi-user-systeem van Tekla Structures wordt op een TCP/IP-netwerk uitgevoerd en bestaat uit:

• Een servercomputer die de multi-user server uitvoert

• Een bestandsserver met het hoofdmodel

• Client-computers waarop Tekla Structures wordt uitgevoerd

Tekla Structures multi-user server als een service

De multi-user server van Tekla Structures wordt uitgevoerd als een service die automatisch wordt gestart als u de computer opstart.U hoeft zich niet op de service aan te melden.

De multi-user server van Tekla Structures voert de volgende hoofdtaken uit:

• Vergrendelt het model als iemand opslaat of het model nummert

• Identificeert clientcomputers

• Actieve multi-users worden bijgehouden

• Er worden nummers aan overzichttekeningen en verzameltekeningen gegeven

• Er worden waarschuwingen weergegeven als een andere gebruiker tekeningen of hetzelfde modelobject al heeft bewerkt of momenteel aan het bewerken is

Als u de prestaties van een multi-user systeem wilt optimaliseren, voert u zo weinig mogelijk andere programma´s op de multi-user server van Tekla Structures uit.

Server stopzetten

Gebruikers moeten hun werkmodellen in het hoofdmodel opslaan voordat de multi-user server van Tekla Structures wordt stopgezet.Als de service voor het opslaan van de werkmodellen wordt gestopt, bijvoorbeeld omdat de servercomputer opnieuw moet worden gestart, start u de service eenvoudigweg opnieuw en laat u gebruikers hun werkmodellen in het hoofdmodel opslaan.

Tekla Structures multi-user server als een service installeren

De installatiesoftware van de multi-user server van Tekla Structures installeert de multi-user server als een service.Als u de server hebt geïnstalleerd, is de service altijd beschikbaar en wordt deze automatisch gestart als de servercomputer wordt opgestart.U hoeft niet iedere keer als u uw computer start in te loggen en de server handmatig te starten. Met de multi-user server van Tekla Structures kunnen veel gebruikers tegelijkertijd aan hetzelfde model werken.

We raden u aan de nieuwste beschikbare versie van de multi-user server te gebruiken, ongeacht welke Tekla Structures -versie u gebruikt.

1. Download het installatiebestand van de software van de multi-user server vanaf Tekla Downloads.
  2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie uit te voeren.
  3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

De server wordt standaard geïnstalleerd in:

c:\Program Files (x86)\Tekla Structures Multiuser Server

U kunt dit installatiepad tijdens de installatie niet wijzigen.

Als u de multi-user server voor op uw eigen computer installeert, is de servernaam de naam van uw computer.

De multi-user server gebruikt TCP/IP-poort 1238.

Het installatielogboek wordt naar het bestand xs_server.log geschreven dat beschikbaar is in c:\ProgramData\TeklaStructuresServer.

De server van een multi-user model wijzigen

U kunt de Tekla Structures -server van een multi-user model wijzigen.

1. Klik in het menu Bestand op Delen > Multi-user server wijzigen.
  2. Voer de nieuwe servernaam in of selecteer deze in de lijst.
  3. Klik op Wissel.

Als de verbinding met de nieuwe server niet tot stand kan worden gebracht, wordt de oude verbinding hersteld.

Note:

Het bestand .This_is_multiuser_model dat zich in de modelmap bevindt, definieert of het model een multi-user model of een single-user model is.Het bestand bevat ook de naam van de server.U kunt het bestand in elke standaardteksteditor openen.