Tekla Structures-bestands en -maplocaties controleren en wijzigen in de Mapbrowser

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Tekla Structures-bestands en -maplocaties controleren en wijzigen in de Mapbrowser

De Mapbrowser is een tool waarmee u de verschillende Tekla Structures -bestanden en -mappen kunt zoeken en wijzigen, en gebruikersinstellingen kunt aanpassen.

Opmerking:

Normaalgesproken konden alleen de beheerders deze instellingen wijzigen. Als u deze zelf wijzigt, u hetzelfde model met andere gebruikers deelt en uw instellingen van degenen van het project afwijken, hebt u problemen. Het toevoegen of wijzigen van bestanden in enkele van deze mappen kan ook beheerrechten vereisen.

Zo zoekt u bestanden en mappen, en past u uw Tekla Structures -instellingen aan:

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Klik op de pijl naast Applicaties om de lijst met applicaties te openen.
  3. Dubbelklik op Mapbrowser.

Het dialoogvenster Mapbrowser wordt geopend. U kunt de meest algemene mappaden controleren en de instellingen in uw bestand user.ini of in het gebruikerspecifieke of modelspecifieke bestand options.ini aanpassen.

4. Controleer de mappaden en wijzig deze indien nodig door op de knoppen aan de linkerzijde van het tabblad Basis te klikken.

Als u op de knop Project of Bedrijf klikt en u uw bedrijfs- en projectmap niet hebt ingesteld, vraagt Tekla Structures u dat te doen en de definitie van het pad naar de map aan uw user.ini -bestand toe te voegen.

5. Controleer de instellingen in de bestanden user.ini en options.ini en wijzig deze indien nodig door op de knoppen aan rechterzijde van het tabblad Basis te klikken.
  6. Ga naar het tabblad Geavanceerd en definieer de mappaden voor extra mappen waar u naartoe wilt bladeren, zoals gebruikers componenten en macro´s.