Maak een .pdf-lijsttemplate

2019
Tekla Structures

Maak een .pdf-lijsttemplate

U kunt grafische templates maken die voor .pdf -lijsten moeten worden gebruikt.

1. In het menu Bestand selecteert u Editors > Template Editor .
  2. Selecteer Bestand > Nieuw > Grafische template .
  3. Klik op Bewerken > Eigenschappen .
  4. Stel in dialoogvenster Template-eigenschappen het paginaformaat in om met het doelpaginaformaat (bijvoorbeeld A4) overeen te komen:

Het formaat moet overeenkomen met een formaat dat in het configuratiebestand PaperSizesForDrawings.dat is gedefinieerd.

5. Voeg nieuwe rijen en waardevelden toe om de gewenste gegevens uit de Tekla Structures-database te verkrijgen.Raadpleeg voor meer informatie over het toevoegen van nieuwe rijen en waardevelden Een template maken.
  6. Klik op Bestand > Opslaan als en sla de lijst met de bestandsextensie .pdf.rpt op.
  7. Kopieer de nieuwe template naar uw templatemap, zoals uw model- of bedrijfsinstellingenmap ( XS_FIRM- ).

U kunt nu een .pdf -lijst maken met de nieuwe .pdf -lijsttemplate.Raadpleeg voor meer informatie over het maken van een lijst Een lijst maken.

Voorbeeld .pdf-lijst

In dit lijstvoorbeeld wordt het volgende paginaformaat gebruikt:

Hieronder ziet u een voorbeeld van een lijst die met deze specifieke lijsttemplate is gemaakt. Als u de lijst in een browser wilt openen, klikt u hier.