Tekla BIMsight en Tekla Web Viewer zijn vervangen door Trimble Connect voor desktop

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Tekla BIMsight en Tekla Web Viewer zijn vervangen door Trimble Connect voor desktop

Tekla BIMsight

Tekla BIMsight nadert het eind van de levenscyclus aan het eind van 2019. Vanaf 31 december 2019 wordt het verspreiden, ondersteunen en onderhouden van Tekla BIMsight beëindigd. U kunt het na die datum nog steeds gebruiken.

Als vervanging voor Tekla BIMsight kunt u de offline versie Trimble Connect for Desktop gebruiken (kosteloos). Het heeft de meeste functionaliteiten van Tekla BIMsight en ook enkele nieuwe functionaliteiten. Raadpleeg de onderstaande vergelijkingstabel voor de specifieke functionaliteiten:

Functie/software Trimble Connect for Desktop Tekla BIMsight
3D-navigatie
Meerdere modellen weergeven
Meten
Kijkvlakken
Markeren
Desktop-API
Aanpasbare gebruikersinterface
Uitgebreide 3D-beleving (directX)
Modelvensters opslaan
Object-/modelkleuring en -doorzichtigheid
Puntenwolken
Objecten van modellen zoeken en groeperen
Aantal per objectgroep
Opmerkingen maken (taken)
Status delen
Clash-detectie
Opmerkingen delen
Het samengevoegde project delen

Bekijk de volgende video over functies van Trimble Connect for Desktop : Overzicht van de Desktop-functies van Trimble Connect.

U kunt Trimble Connect for Desktop als volgt gaan gebruiken:

1. Ga in Tekla Structures naar het linttabblad Trimble Connect en selecteer Desktop.

2. Meld u aan bij Trimble Connect for Desktop met uw Trimble Identity.

Wanneer u Trimble Connect for Desktop start:

• Trimble Connect for Desktop opent het desktopproject dat aan het huidige Tekla Structures-model is gekoppeld.

• Als u geen project hebt gekoppeld, wordt de projectenpagina van Trimble Connect geopend.

• Als u Trimble Connect for Desktop niet hebt geïnstalleerd, wordt de webpagina Trimble Connect for Desktop https://app.connect.trimble.com/tc/app#/store geopend om te downloaden.

Tekla Web Viewer

We beëindigen het ondersteunen van de oude Tekla Web Viewer in deze versie. Trimble Connect biedt nieuwe, moderne webtechnologieën om het gebruik van de Tekla Web Viewer te vervangen. We hebben meerdere webtechnologieën die kunnen worden gebruikt. Ga voor meer informatie naar de volgende webpagina https://www.tekla.com/products/trimble-connect/getting-started/api-documentation of neem contact met ons op: connect-structures@trimble.com. U kunt Trimble Connect gaan verkennen op https://connect.trimble.com. U kunt hier meer informatie vinden: https://www.tekla.com/products/trimble-connect/getting-started.