Verbeteringen in het afdrukken

2019
Tekla Structures

Verbeteringen in het afdrukken

Het afdrukken in Tekla Structures 2019 is verder verbeterd en er zijn vooral updates in het visualiseren van de lijnkleuren, het aanpassen van kaders en vouwlijnen, het definiëren van de bestandsnaaminhoud en het sluiten van het dialoogvenster.

Printerkleuren en lijnbreedten worden direct in tekeningen weergegeven

• Wanneer u een tekening hebt geopend, u het dialoogvenster Tekeningen afdrukken opent en de lijnkleuren en lijndikten op het tabblad Lijn eigenschappen wijzigt, worden de gewijzigde kleuren en lijndikten nu direct in de tekening weergegeven. Dit werkt alleen als u de knop Lijnbreedten printer en de nieuwe knop Lijnkleuren printer via Bestand > Instellingen in de Tekening Editor hebt ingeschakeld.

Kaders en vouwlabels direct aanpassen via Tekeningen afdrukken

• Er is een nieuwe knop Kaders beschikbaar in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken voor het aanpassen van de tekeningkaders en vouwlijnen in het dialoogvenster Kader eigenschappen. Deze instellingen zijn voor het model en zijn van invloed op alle tekeningen.

Als u een tekening hebt geopend terwijl u de kaders en vouwlabels aanpast, moet u de tekening opnieuw openen om de wijzigingen te activeren. Als u de kader- en vouwenlabelinstellingen wijzigt voor de tekening die in het dialoogvenstervoorbeeld Tekeningen afdrukken wordt weergegeven, wordt het voorbeeld niet bijgewerkt en moet u het dialoogvenster opnieuw openen om de wijzigingen in het voorbeeld te bekijken.

Het oude commando Tekeningkaders en vouwlabels is nog steeds beschikbaar via Snel starten.

Inclusief revisielabel in bestandsnaam

• De nieuwe instelling Inclusief revisielabel in bestandsnaam voegt het revisielabel van de laatste revisie van de tekening aan de bestandsnaam toe.

Andere wijzigingen bij afdrukken

• De aparte knop Sluiten is uit het dialoogvenster Tekeningen afdrukken verwijderd. U kunt het dialoogvenster sluiten door op de knop Sluiten X in de rechterbovenhoek te klikken.