Samenwerken binnen een Tekla Structures-model

2019
Tekla Structures

Samenwerken binnen een Tekla Structures-model

Als u binnen een Tekla Structures -model wilt samenwerken, kunt u een van de volgende methoden kiezen:

Tekla Model Sharing

Met Tekla Model Sharing kan een wereldwijd team efficiënt in één model werken ongeacht de locatie en tijdzones van het team. De teamleden kunnen zowel tegelijkertijd als op verschillende tijdstippen werken. Elke gebruiker heeft een lokale versie van het model op zijn computer. De modelgegevens worden gedeeld en via internet gesynchroniseerd naar een op de cloud gebaseerde Tekla Model Sharing service.

Het is ook mogelijk om offline te werken. De internetverbinding is alleen nodig wanneer u uw modelwijzigingen wilt delen.

Tekla Model Sharing vereist een licentie.

Multi-user modus

Met de multi-user modus hebben meerdere gebruikers ook tegelijkertijd toegang tot hetzelfde model. De multi-user modus is geschikt voor lokale teams met projecten waar de teamleden niet noodzakelijkerwijs een internetverbinding hebben.

In de multi-user modus voert een servercomputer de multi-user server uit, bevat een bestandsservercomputer het multi-user hoofdmodel en de clientcomputers voeren Tekla Structures uit. Het multi-user model bestaat uit één enkel hoofdmodel op de bestandsservercomputer en lokale vensters van het hoofdmodel (die werkmodellen heten) op de computer van elke gebruiker. De modelsynchronisatie wordt gedaan door het werkmodel in het hoofdmodel op te slaan.

Trimble Connector

De Trimble Connector voegt automatische bestandsynchronisatie aan de Trimble Connect-cloud toe. U kunt deze gebruiken om bestanden en gegevens zoals referentiemodellen en opmerkingen uit te wisselen. Trimble Connect ondersteunt diverse andere producten en bestandsindelingen, zodat u kunt een soepele samenwerking in het hele project kunt hebben.

Als u niet tegelijkertijd met andere gebruikers aan hetzelfde model hoeft te werken of u anderen alleen toegang voor het bekijken van het model hoeft te geven, kunt u het Tekla Structures -model (of onderdelen ervan) naar ook naar Trimble Connect synchroniseren. Deze methode is niet geschikt voor verschillende mensen die tegelijkertijd wijzigingen in hetzelfde Tekla Structures -model aanbrengen, omdat gebruikers gemakkelijk elkaars wijzigingen kunnen overschrijven.

Opmerking:

Tekla Model Sharing en de multi-user modus werken niet samen. Als u wilt samenwerken, moet u selecteren welke van de methoden moet worden gebruikt.