De Organisator met het model synchroniseren

2019
Tekla Structures

De Organisator met het model synchroniseren

U kunt de Organisator met het model synchroniseren om er zeker van te zijn dat de categorieën up-to-date zijn en de Objectbrowser de nieuwste objecteigenschapswaarden uit het model weergeeft. U kunt ook afzonderlijke categorieën synchroniseren of het venster van de Objectbrowser opnieuw laden.

Synchronisatie voegt locatiegegevens aan de modelobjecteigenschappen toe. U kunt de locatiegegevens gebruiken bij het maken van lijsten en query's.

De Organisator synchroniseren

Bij het synchroniseren van de Organisator worden alle eigenschappen van het gewijzigde object in de database van de Organisator bijgewerkt. U hoeft de Objectbrowser niet opnieuw te laden als u de selectie in het model wijzigt of een andere categorie of eigenschappentemplate selecteert. Als u de Organisator hebt gesynchroniseerd, zijn de objecteigenschappen up-to-date totdat u wijzigingen in het model aanbrengt.

Organisator wordt gesynchroniseerd:

• Wanneer u op de knopSynchroniseer met het model. klikt.
  • Wanneer u de Organisator opent en selecteert dat u deze wilt synchroniseren.

Als u synchronisatie sneller wilt maken, stelt u de variabele XS_COLLECT_MODEL_HISTORY in op TRUE. Als XS_COLLECT_MODEL_HISTORY op FALSE is ingesteld, worden bij de synchronisatie alle objecten geladen om te controleren wat er in het model is verwijderd.

Wanneer u de Organisator synchroniseert, wordt de actiehistorie van Tekla Structures die voor het ongedaan maken van de laatste actie wordt gebruikt, verwijderd. Dit betekent dat u het commando Ongedaan maken (Ctrl + Z) niet direct kunt gebruiken nadat u hebt gesynchroniseerd. In andere gevallen werkt Ongedaan maken normaal.

De lijst Historie ongedaan maken wordt gewist wanneer u de Organisator synchroniseert. De lijst Historie ongedaan maken geeft alle commando's die u hebt uitgevoerd en de wijzigingen die u in het model hebt aangebracht weer. Het opslaan van het model wist de lijst ook.

U kunt in de Organisator de Instellingen definiëren zodat de Organisator altijd wordt gesynchroniseerd wanneer u deze opent. Ga naar het tabblad Synchronisatie en schakel het selectievakje Synchroniseer de Organisator altijd met het model tijdens het openen. in.

Wanneer u de Organisator opent en het selectievakje Geef dit dialoogvenster niet meer weer. in het dialoogvenster Synchroniseren inschakelt, geeft de Organisator in het dialoogvenster Synchroniseren geen model meer weer waarin u de Organisator gebruikt. Als u het dialoogvenster Synchroniseren weer terug wilt krijgen, bladert u naar de map \users\<gebruiker>\AppData\Local\Trimble_Solutions_Corpora en verwijdert u alle bestanden die met ObjectBrowser beginnen. Het verwijderen van deze bestanden verwijdert de standaard eenheidsinstellingen van de Organisator. Controleer de eenheidsinstellingen in de Organisator Instellingen.

De hele database van de Organisator bijwerken

U kunt de hele database van de Organisator bijwerken zodat de eigenschappen die u in de Objectbrowser hebt weergegeven of die in categorieën zijn gebruikt naar alle modelobjecten in de database van de Organisator worden bijgewerkt.

De database van de Organisator is bijgewerkt:

• Als u op Ctrl +Synchroniseer met het model. drukt.
  • Als u een model opent dat met een oudere versie van Tekla Structures is opgeslagen en opSynchroniseer met het model. klikt.
  • Als u de waarde van de variabele XS_ENABLE_POUR_MANAGEMENT wijzigt en de Organisator opent. De insitu-objecthiërarchie wordt vervangen door de storteenheidhiërarchie.
  • Als u een van de modelspecifieke variabelen wijzigt en de volgende keer opSynchroniseer met het model. klikt.
  • Als u het model opslaat met Opslaan als en de volgende keer opSynchroniseer met het model. klikt.
  • Als u de materialendatabase wijzigt en de volgende keer opSynchroniseer met het model. klikt.

De Objectbrowser opnieuw laden

Klik op de knop opnieuw ladenin de Objectbrowser als u de nieuwste objecteigenschapswaarden van het model wilt weergeven. Als u een eigenschap van een object in de Organisator hebt weergegeven, wordt de eigenschap in de database van de Organisator bij de synchronisatie bijgewerkt.

Laad de Objectbrowser opnieuw als u wijzigingen in het model aanbrengt terwijl u de objecten weergeeft.

Note:

Wanneer u objecten in het model of in de categorieën selecteert, geeft de Objectbrowser de eigenschappen weer die zich al in de database van de Organisator bevinden en laadt de nieuwe waarden van het model in de eigenschappen die zich nog niet in de database van de Organisator bevinden.

U moet Het venster opnieuw laden in de Objectbrowser om het venster met de nieuwe waarden bij te werken.

Een categorie synchroniseren

De Organisator wordt gedeeltelijk gesynchroniseerd:

• Als u een categorie selecteert en met de rechtermuisknop en Categorie synchroniseren selecteert.

Als u de synchronisatiedatum- en tijd wilt weergeven, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op de categorie.

• Wanneer u categorieën bij het exporteren synchroniseert.

Gedeeltelijke synchronisatie:

• Synchroniseert het hele project wanneer u een willekeurige locatiecategorie zoals een Vloer synchroniseert.

• Synchroniseert de categorieën die in de categorievoorwaarden van andere categorieën worden gebruikt wanneer u deze andere categorieën synchroniseert.

• Synchroniseert de hele categoriestructuur die door geautomatiseerde subcategorievoorwaarden zijn gemaakt wanneer u één subcategorie in de structuur synchroniseert.

• Synchroniseert de hele categoriestructuur wanneer u een handmatig gemaakte subcategorie in een categoriestructuur van een eigenschap synchroniseert.
Note:

Gedeeltelijke synchronisatie werkt de in de Objectbrowser weergegeven eigenschappen niet bij. U moet de Objectbrowser opnieuw laden om de bijgewerkte categorie-inhoud weer te geven.

Een categorie van het synchroniseren uitsluiten

1. Selecteer en categorie, klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen.

2. Schakel het selectievakje Categorie bij synchronisatie bijwerken uit.

De objecten die uit het model zijn verwijderd, worden uit de categorie verwijderd, zelfs als de optie Categorie bij synchronisatie bijwerken niet is geselecteerd.