DWG en DXF

2019
Tekla Structures

DWG en DXF

DWG is het oorspronkelijke bestandsformaat van AutoCAD en het standaardbestandsformaat voor Autodesk-producten. DWG wordt gebruikt voor 2D en 3D CAD-gegevens dat wordt ondersteund door Tekla Structures.

DXF (Drawing eXchange Format) is ontwikkeld door Autodesk voor het mogelijk maken van de uitwisselbaarheid van data tussen AutoCAD en andere programma's. Omdat de bestandsindeling geen enkele vorm van een onderdeel-ID bevat, is het niet mogelijk om wijzigingen, die in verschillende versies van een bestand zitten, van de verschillende fysieke objecten bij te houden. Er is in Tekla Structures geen clash check met een DXF-bestand mogelijk.

De DWG-/DXF-bestanden die met de DWG/DXF-tool zijn geïmporteerd, geven niet de oppervlakken van de geïmporteerde objecten weer, alleen de constructielijnen of de naar onderdeelprofielen geconverteerde lijnen die kunnen worden gebruikt om een model te maken. Als u oppervlakken van de objecten wilt weergeven, voegt u DWG- en DXF-bestanden als referentiemodellen in.

In de DWG-/DXF-import ondersteunt Tekla Structures ACAD2012 of eerder.

Als u de AutoCAD-versie van het DWG-bestand wilt bepalen, opent u het bestand in een teksteditor. U kunt de versiecode in de eerste zes bytes vinden:

AC1027 = 2013

AC1024 = 2010, 2011, 2012

AC1021 = 2007, 2008, 2009

AC1018 = 2004, 2005, 2006

AC1015 = 2002, 2000i, 2000

AC1014 = 14

AC1012 = 13

AC1009 = 12, 11

AC1006 = 10

AC1004 = 9

AC1002 = 2

DWG- of DXF-bestanden in tekeningen koppelen

U kunt ook koppelingen aan DWG- of DXF-bestanden in tekeningen toevoegen via de 2D-bibliotheek of door een tekeninglintcommando DWG/DXF te gebruiken: