Invoerbestanden bij attribuutimport

2019
Tekla Structures

Invoerbestanden bij attribuutimport

Invoerbestanden die bij de import van gebruikersattribuutwaarden (UDA) worden gebruikt, zijn tekstbestanden waarin informatie wordt gescheiden door een komma, tab, puntkomma, spatie of een door de gebruiker gedefinieerd scheidingsteken. De invoerbestanden bevatten de namen en waarden van de gebruikersattributen die in het Tekla Structures -model moeten worden geïmporteerd.

In het invoerbestand moeten de koppen van de kolommen de namen van eigenschappen en gebruikersattributen in modelobjecten en tekeningen bevatten. De resterende regels bevatten de waarden van de eigenschappen en gebruikersattributen.

U moet minimaal één sleutelveld opnemen als kolomkop. Sleutelvelden zijn tekening- of modelobjecteigenschappen. In Tekla Structures wordt op basis van de sleutelvelden bepaald aan welke modelobjecten of tekeningen de gebruikersattributen worden toegewezen.

De sleutelvelden voor modelobjecten zijn:

Sleutelveld

Voorbeeld

Actie

GUID

ID4FEAFC88-0000-0004-3133-​343038303031

In Tekla Structures worden de gebruikersattributen op deze regel in het invoerbestand toegewezen aan het modelobject met een GUID -waarde ID4FEAFC88-0000-0004-3133-343038303031.

ASSEMBLY_POS

of

MARK

A3

In Tekla Structures worden de gebruikersattributen op deze regel in het invoerbestand toegewezen aan het merk met een ASSEMBLY_POS -waarde A3.

Herhaal deze regel voor ieder merk dat u wilt opnemen.

PHASE

2

In Tekla Structures worden de gebruikersattributen op deze regel in het invoerbestand toegewezen aan het merk met een PHASE -waarde 2.

U moet ook ASSEMBLY_POS als sleutelveld bij deze optie gebruiken.

De sleutelvelden voor tekeningobjecten zijn:

Sleutelveld

Voorbeeld

Actie

TYPE NAME

A D4

In Tekla Structures worden de gebruikersattributen op deze regel in het invoerbestand toegewezen aan de tekening met een TYPE -waarde A en een MARK -waarde D4.

Gebruik beide sleutelvelden in het invoerbestand.

ID

134

Tekla Structures wijst de gebruikersattributen in deze regel in het invoerbestand toe aan het tekeningobject met een ID -waarde 134.

Als u gebruikersattributen van andere waardetypen dan de tekenreeks in het invoerbestand wilt gebruiken, moet u deze definiëren in het bestand import_macro_data_types.dat dat zich in de map ..\Tekla Structures\<version>\environments\common\system bevindt.

Tip:

Als u het invoerbestand met Microsoft Excel maakt, slaat u het bestand op met het commando Opslaan als naar Tekst (door tabs gescheiden) (*.txt) -formaat.