Een .tsep-extensie in de database Applicaties en componenten importeren

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Een .tsep-extensie in de database Applicaties en componenten importeren

U kunt Tekla Structures .tsep -extensies ( Tekla Structures extension package) in de database Applicaties en componenten importeren.Download eerst de extensie vanuit Tekla Warehouse en importeer deze vervolgens in de database.

Opmerking:

Sommige Tekla Structures -extensies hebben een .msi -installatiebestand. U moet deze extensies apart installeren. Download het .msi -installatiebestand van Tekla Warehouse en dubbelklik op het bestand om de installatie uit te voeren.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Klik op> Extensie management > Extensiebeheer.

Daarnaast kunt u het Extensiebeheer vanuit Bestand > Extend > Extensiemanager openen.

3. Klik op de Tekla Warehouse -koppeling en log in op Tekla Warehouse met uw Trimble Identity.
  4. Zoek naar de extensie .tsep en klik op Downloaden.
  5. Klik in uw browser op de gedownloade extensie.

Tekla Structures opent een dialoogvenster waarin de geïnstalleerde Tekla Structures -versies die met de extensie compatibel zijn, worden weergegeven.

6. Selecteer de Tekla Structures -versies waarin u de extensie wilt importeren.
  7. Klik op Importeer.

De extensie wordt in alle Tekla Structures -versies die u selecteerde in de Extensiemanager weergegeven.

En als u de extensie alleen in de huidige Tekla Structures -versie wilt importeren, kunt u het importeren na het downloaden van de extensie in de Extensiemanager uitvoeren.Dubbelklik in de Extensiemanager op Importeren en dubbelklik vervolgens op het bestand .tsep.

U kunt de extensie nog uit de Extensiemanager verwijderen voordat deze wordt geïnstalleerd. Selecteer de extensie en klik op Annuleren.

8. Herhaal indien nodig de stappen 4 tot en met 7 om meer Tekla Structures -extensies te importeren.
  9. Start Tekla Structures opnieuw op om de geïmporteerde extensie te installeren.
  10. Open de database Applicaties en componenten.

De extensie wordt in de groep Niet-gegroepeerde items in de database weergegeven. U kunt de extensie naar een geschiktere groep verplaatsen of een nieuwe groep maken.

U kunt geïnstalleerde extensies in de Extensiebeheer verwijderen. Selecteer één of meerdere extensies (gebruik Ctrl of Shift ) en klik op Verwijderen. De geselecteerde extensies worden verwijderd wanneer u Tekla Structures opnieuw start. Door het installeren en verwijderen van extensies wordt een logboekbestand in \Tekla Structures\<version>\Extensions\TSEP Logs gemaakt.

Systeembeheerders kunnen meerdere .tsep -extensiebestanden naar de computer van een Tekla Structures -gebruiker naar de map \Tekla Structures\<versie>\Extensions\To be installed kopiëren. De extensies worden de volgende keer dat de gebruiker Tekla Structures opnieuw opstart geïnstalleerd.

.tsep-extensies naar een nieuwe Tekla Structures -versie kopiëren

Wanneer u een nieuwe Tekla Structures -versie gaat gebruiken, kunt u de wizard Migratie gebruiken om de geïnstalleerde .tsep -extensies naar de nieuwe versie te kopiëren. U kunt de wizard Migratie uit de database Applicaties en componenten openen, op > Extensies beheren > Extensies migreren klikken of vanuit Bestand > Verlengen > Extensies migreren . Zodra de extensies zijn gekopieerd, worden deze in de Extensiebeheer in de nieuwe Tekla Structures -versie weergegeven. Start Tekla Structures opnieuw op om de gekopieerde extensies te installeren.