Objecten met de component Array van objecten (29) kopiëren

2019
Tekla Structures

Objecten met de component Array van objecten (29) kopiëren

Met de component Array van objecten (29) kopieert u modelobjecten langs een lijn. Als u het oorspronkelijke object wijzigt, wijzigt Tekla Structures ook de gekopieerde objecten.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Zoek naar de component Array van objecten (29) en dubbelklik er vervolgens op om deze te openen.
  3. Definieer de instellingen:
    • Aantal kopieën : Voer het aantal kopieën dat u wilt maken in.
    • Tussenafstand : Definieer de tussenafstanden van de objecten.
    • Kopieer naar de andere kant : Selecteer Ja als u in de tegengestelde richting van de punten die u aanwijst wilt kopiëren.
    • Start punt voor kopiëren : Kies het te kopiëren object of het eerste invoerpunt.
    • Kopieer met gelijke waarden (negeer afstand) : Selecteer Ja als u de objecten op gelijke afstanden wilt maken. Speling wordt genegeerd.
  4. Klik op OK om de instellingen op te slaan.
  5. Selecteer de objecten die u wilt kopiëren.
  6. Klik met de middelste muisknop om het selecteren af te sluiten.
  7. Wijs een punt aan om het startpunt van de lijn aan te geven waarlangs de gekopieerde objecten moeten worden gerangschikt.
  8. Wijs een punt aan om het eindpunt van de lijn aan te geven.

Voorbeelden

Beschrijving

Een array van stalen objecten.

Een array van betonnen objecten.