Een gebruikerscomponent wijzigen

2019
Tekla Structures

Een gebruikerscomponent wijzigen

Gebruik de gebruikerscomponenteditor om bestaande gebruikerscomponenten te verfijnen. Wanneer u een gebruikerscomponent wijzigt, werkt Tekla Structures al deze componenten met de door u aangebrachte wijzigingen door het model heen bij.

1. Selecteer in het model de gebruikerscomponent door op het groene componentsymbool te klikken.
    Opmerking:

Gebruikerscomponenten van het type onderdeel beschikken in het model niet over een componentsymbool. Als u gebruikerscomponenten van het type onderdeel wilt selecteren, moet u zorgen dat de selectieknop Selecteer componenten is ingeschakeld.

2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Gebruikerscomponent bewerken.

De gebruikerscomponenteditor wordt geopend. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

• De Gebruikers component browser

• De werkbalk Gebruikers component browser

• Vier verschillende aanzichten van de gebruikerscomponent

3. Wijzig de gebruikerscomponent in een van de vier gebruikerscomponentaanzichten. U kunt bijvoorbeeld:
  4. Sla de gebruikerscomponent op. Klik op Ja als u wordt gevraagd alle exemplaren van de gebruikerscomponent in het model te vervangen. Alle exemplaren van de gebruikerscomponent worden nu bijgewerkt met de door u aangebrachte wijzigingen.