Een gebruikerscomponent aan een model toevoegen

2019
Tekla Structures

Een gebruikerscomponent aan een model toevoegen

Gebruik de database Applicaties en componenten om uw gebruikerscomponent aan een model toe te voegen.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Als u een component wilt zoeken, bladert u door de database of voert u een trefwoord in het zoekvak in. Gebruikerscomponenten hebben de volgende symbolen in de database:

Type

Symbool

Onderdeel

Gebruikersverbinding of verbindingsdetail

Gebruikersdetail

3. Selecteer de gebruikerscomponent die u wilt toevoegen.
  4. Volg de instructies op de statusbalk om de gebruikerscomponent aan het model toe te voegen.
  5. Als u de eigenschappen wilt wijzigen, dubbelklikt u in het model op de gebruikerscomponent.

Voorbeeld: Een gebruikerscomponent aan een model toevoegen

In dit voorbeeld voegt u een aangepaste eindplaatverbinding aan een model toe. Omdat u de gebruikerscomponent niet hebt gewijzigd zodat deze aan verschillende situaties in het model kan worden aangepast, moet u deze aan een vergelijkbare locatie toevoegen als waar hij is gemaakt. Anders werkt de gebruikerscomponent mogelijk niet zoals vereist is.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten om de database Applicaties en componenten te openen.
  2. Selecteer in de database de aangepaste eindplaatverbinding die u wilt toevoegen.

Tekla Structures geeft instructies op de statusbalk weer.

3. Selecteer de kolom als het hoofdonderdeel.

4. Selecteer de ligger als het aansluitende onderdeel.

Tekla Structures voegt de eindplaatverbinding aan het model toe.