Standaardbestanden

2018
Tekla Structures

Standaardbestanden

Standaardbestanden zijn eigenschappenbestanden die Tekla Structures gebruikt wanneer u commando's toepast.

Deze eigenschappen worden in het eigenschappenvenster van verschillende objecten weergegeven, zoals liggers, kolommen of platen, of in de dialoogvensters van andere objecten.

• In het eigenschappenvenster: de eigenschappen worden in gebruik genomen wanneer u de optie standard in het bovenste gedeelte van het eigenschappenvenster selecteert. De eigenschappen worden onmiddellijk geladen en de waarden die anders zijn dan het momenteel geselecteerde object, worden in het eigenschappenvenster gemarkeerd.

• In het dialoogvensters: worden de eigenschappen in gebruik genomen wanneer u de optie standard in de lijst naast de knop Laad selecteert en op de knop Laad klikt.

Standaardbestanden worden standard.* genoemd, waarbij het symbool * de bestandsextensie is. Het bestand standard.clm wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kolomeigenschappen. Standaardbestanden worden uit de map \system van de omgeving gelezen, maar door de gebruiker gedefinieerde standaardbestanden worden in de map ..\TeklaStructuresModels\<model_name>\attributes opgeslagen.

Lijst met standaardbestanden die met het commando Opslaan defaults worden opgeslagen

U kunt een set met standaardbestanden in de modelmap opslaan. U kunt de standaardbestanden vervolgens voor toekomstig gebruik naar de project- of bedrijfsmappen kopiƫren om Tekla Structures zo in te stellen dat het voldoet aan de manier waarop uw werkt.

Als u een set standaardbestanden in de modelmap wilt opslaan, gaat u naar Snel starten , begint u met invoeren van opslaan defaults en selecteert u het commando Opslaan defaults in de lijst. Tekla Structures slaat een set standaardbestanden in de map attributes in de huidige modelmap op.

Bestand

Eigenschap

standard.cpl

Eigenschappen willekeurige plaat

standard.fpl

Gezette-plaateigenschappen

standard.prt

Liggereigenschappen

standard.clm

Kolomeigenschappen

standard.crs

Eigenschappen orthogonale ligger

standard.dia

Eigenschappen dubbel profiel

standard.scr

Bouteigenschappen

standard.wld

Laseigenschappen

standard.prf

Projecteigenschappen

standard.ler

Layereigenschappen

standard.fms

Plotkaders

standard.num

Nummeringsinstelling

standard.mvi

Modelvenstereigenschappen

standard.ipc

Eigenschappen betonitem

standard.ips

Itemeigenschappen

standard.bpl

Plaateigenschappen