Volgende wegschrijven reserveren en andere verbeteringen in Tekla Model Sharing

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Volgende wegschrijven reserveren en andere verbeteringen in Tekla Model Sharing

In Tekla Model Sharing kunt u nu de volgende wegschrijving in het model reserveren. U kunt met Automatiseringstool delen ook een modelbasislijn maken.

De volgende wegschrijving reserveren

U kunt in Tekla Model Sharing nu de volgende wegschrijving voor het verzenden van uw wijzigingen in een gedeeld model naar de deelservice reserveren. Een volgende wegschrijving reserveren is handig als u ervoor moet zorgen dat andere gebruikers geen wijzigingen wegschrijven die de door u aangebrachte wijzigingen zouden overschrijven. Dergelijke wijzigingen kan bijvoorbeeld het nummeren van het model of het maken van een modelbasislijn zijn of andere wijzigingen die voor alle gebruikers van het model beschikbaar moeten zijn.

Alle gebruikers van een gedeeld model kunnen de volgende wegschrijving reserveren behalve gebruikers met de rol Viewer. Als u de volgende wegschrijving wilt reserveren, klikt u in het menu Bestand op Delen > Volgende wegschrijven reserveren.

Het commando Volgende wegschrijven reserveren opent het dialoogvenster Volgende wegschrijven reserveren waarin u een opmerking moet invoeren over waarom u de wegschrijving reserveert. Klik op Reserveren om de wegschrijving te reserveren.

Als u de volgende wegschrijving hebt gereserveerd, geeft het pictogram Wegschrijven op de werkbalk Snelle toegang een gele pijl voor alle gebruikers van het model weer. Andere gebruikers kunnen niet wegschrijven terwijl u de volgende wegschrijving hebt gereserveerd. Als u de muisaanwijzer boven het pictogram plaatst, wordt weergegeven wie volgende wegschrijving heeft gereserveerd en de opmerking die in het dialoogvenster Volgende wegschrijven reserveren is geschreven.

Als u uw wijzigingen in het model hebt aangebracht, klikt u in het menu Bestand op Delen > Wegschrijven. Voer in het dialoogvenster Volgende wegschrijven reserveren een opmerking in over de wijzigingen en klik op Vrijgeven. Als u hebt weggeschreven, wijzigt de pijl in het pictogram Wegschrijven weer in groen. Andere gebruikers kunnen nu normaal wegschrijven.

U kunt ook uw wegschrijvingsreservering vrijgeven zonder weg te schrijven. U klikt hiervoor in het menu Bestand op Delen > Reservering zonder wegschrijven vrijgeven.

Een basislijn maken met Automatiseringstool delen

Als u de Eigenaar van een gedeelde model bent, kunt u nu Automatiseringstool delen gebruiken om bij het wegschrijven een basislijn van het model te maken. Als u een basislijn maakt, wordt er een volledig model naar de deelservice geschreven.

Automatiseringstool delen is beschikbaar in de database Applicaties en componenten. Als u bij het wegschrijven een basislijn wilt maken, selecteert u Basislijn maken in het dialoogvenster Automatiseringstool delen.

Verbeterde en robuustere prestaties in Tekla Model Sharing

Werken met Tekla Model Sharing is nu nog productiever dan voorheen. Verschillende verbeteringen bij het verwerken van wijzigingen en conflicten leiden nu tot robuustere en betrouwbaardere prestaties.

• De lijst met ingelezen wijzigingen is nu nauwkeuriger omdat overbodige wijzigingsmarkeringen niet meer voor onderdelen, merken en betonelementen, en onderdeeluitsparingen worden weergegeven.
  • Wijzigingen in de modelmap zijn nu gecontroleerder.
  • Gaten in de standaard nummering van onderdelen en het hernummeren zijn aangepakt.