Verbeteringen in stortbeheer

2018
Tekla Structures

Verbeteringen in stortbeheer

In Tekla Structures 2018 is de storteenheid een nieuw objecttype vergelijkbaar met merken en betonelementen. Een storteenheid combineert een stortobject en andere objecten die op de plaats moeten zijn voordat insitu-beton kan worden gestort. Storteenheden zijn in het model aanwezig als XS_​ENABLE_​POUR_​MANAGEMENT op TRUE is ingesteld.

• De storthiërarchie is nu gewijzigd zodat het stortobject en de andere objecten zich direct onder de storteenheid bevinden en het stortobject en de andere objecten zich met elkaar op hetzelfde hiërarchische niveau bevinden.

Voorheen bevonden de ander objecten in de storteenheid zich onder het niveau van het stortobject in de hiërarchie.

• Als de selectieknopSelecteer merk is ingeschakeld en u een object in een stortvenster selecteert, wordt het nieuwe objecttype, storteenheid geselecteerd.
  • U kunt nu informatie van de storteenheideigenschappen opvragen en deze wijzigen met de knopSelecteer merk of van de stortobjecteigenschappen met de knopSelecteer object in merk.
  • Als u een storteenheid selecteert en met de rechtermuisknop klikt, zijn dezelfde commando's nu voor de storteenheid beschikbaar als voor merken en betonelementen, bijvoorbeeld Verbergen , Pas werkgebied aan , Maak venster > 3D-aanzicht (aansluitende objecten worden niet weergegeven) en Zoom > Zoom selectie .

Storteigenschappen in het eigenschappenvenster

Storteenheideigenschappen en stortobjecteigenschappen worden nu in het eigenschappenvenster weergegeven.

Ook de stortnaadeigenschappen zijn nu beschikbaar in het eigenschappenvenster. U kunt bijvoorbeeld het stortnaadtype definiëren of opmerkingen toevoegen.

Storteenheden filteren en lijsten

Bij het filteren en objectgroepen is nu Storteenheid beschikbaar als categorie en als een objecttypewaarde als de categorie Object wordt geselecteerd.

In de Template Editor is POUR_UNIT beschikbaar als een inhoudstype voor regels. Dit betekent dat u nu lijsten voor storteenheden kunt maken.

Als u in templates regels hebt die objecteigenschappen zoals wapeningseigenschappen onder stortobjecten weergeven, zijn deze regels leeg. Werk uw bestaande templates bij om de nieuwe hiërarchie van de storteenheid te volgen.

Raadpleeg voor meer informatie over filteren Objecten filteren en Voorbeelden van filters.

Storteenheden in de Organisator

U kunt nu op dezelfde manier als merken en betonelementen storteenheden in de Organisator -categorieën gebruiken wanneer XS_​ENABLE_​POUR_​MANAGEMENT op TRUE is ingesteld. Als u storteenheden in het model of in de categorieën selecteert, geeft de Objectbrowser de stortobjecten en andere objecten die aan de storteenheid zijn toegevoegd in de hiërarchie weer.

Bij het synchroniseren van de Organisator worden alle eigenschappen van het gewijzigde storteenheidsobject in de database van de Organisator bijgewerkt. Locatie-eigenschappen worden nu bij het synchroniseren aan storteenheden toegevoegd. U kunt de locatiegegevens gebruiken wanneer u lijsten maakt en informatie opvraagt.

Storteenheden in de Taakmanager

U kunt nu storteenheden aan taken in de Taakmanager toevoegen.

Nieuwe templateattributen voor storteenheden

Tekla Structures 2018 introduceert nieuwe templateattributen voor gegevens van storteenheden in lijsten.

Stortbeheer in gedeelde modellen

• Het delen van informatie over storteenheden is verbeterd. Als de nieuwe variabele nu XS_​CALCULATE_​POUR_​UNITS_​ON_​SHARING op TRUE is ingesteld, berekent Tekla Structures automatisch de storteenheden wanneer gebruikers gaan delen, inlezen of wegschrijven. Voorheen (en met XS_CALCULATE_POUR_UNITS_ON_SHARING ingesteld op FALSE ) moest elke gebruiker het commando Storteenheden berekenen in zijn/haar lokale versie van het gedeelde model uitvoeren wanneer hij/zij bijgewerkte storteenheidsgegevens nodig had.
  • Storteenheden worden nu onder aan het venster van Tekla Structures in de wijzigingenlijst voor delen weergegeven. De lijst geeft de wijzigingen weer nadat u de modelwijzigingen van de deelservice hebt ingelezen.

Stavensets in storteenheden

• Tekla Structures controleert nu alleen op de nieuwe en gewijzigde stavensets wanneer het de storteenheden berekent. Dit verbetert de prestaties. Wanneer u het commando Storteenheden berekenen voorheen uitvoerde, werden alle stavensets gecontroleerd.