Andere wijzigingen aan de gebruikersinterface

2018
Tekla Structures

Andere wijzigingen aan de gebruikersinterface

De gebruikersinterface van Tekla Structures 2018 is verbeterd met volledig nieuwe functies en met talloze uitbreidingen om uw werk efficiënter en vloeiender te maken.

Tekla Online: een nieuw zijvenster

Tekla Structures 2018 introduceert een nieuw zijvenster, Tekla Online. Tekla Online biedt een snelkoppeling voor toegang naar verschillende Tekla Online services.

Met het zijvenster Tekla Online hebt u toegang tot:

• Tekla User Assistance
  • Tekla Discussion Forum
  • Tekla Campus
  • Tekla Warehouse

Als u het zijvenster Tekla Online wilt openen, klikt u op het pictogram Tekla Online in het zijvenster.

U kunt Help-inhoud van Tekla User Assistance , forumberichten van Tekla Discussion Forum en online en lokale inhoud van Tekla Warehouse zoeken. Daarnaast kunt u de laatste updates van Tekla User Assistance ophalen en de Tekla Model Sharing berichten in het gebied Meldingen zien.

Als u bij Tekla Structures bent ingelogd, wordt u automatisch ingelogd bij Tekla Online services. Door in te loggen hebt u meer toegang tot inhoud als uw bedrijf een geldige onderhoudsovereenkomst heeft.

Verbeteringen aan het zijvenster

Er zijn meerdere verbeteringen aan het zijvenster.

• U kunt nu eenvoudig tussen het openen en sluiten van zijvensters schakelen. Als u op een zijvensterknop klikt, wordt er een zijvenster geopend. Wanneer u opnieuw op de knop klikt, wordt het zijvenster gesloten.
  • U kunt meerdere zijvensters tegelijkertijd open hebben.

Klik op de zijvensterknoppen om zoveel zijvensters als nodig te openen. De actieve zijvensters worden standaard op elkaar gestapeld.

U kunt de grootte van de zijvensters en hun volgorde wijzigen door ze te verslepen.

• U kunt de pijlin het zijvenster gebruiken om tegelijkertijd tussen het openen en sluiten van verschillende actieve zijvensters schakelen.
  • U kunt de zijvensters eenvoudig over uw scherm bewegen. Wanneer u de muisaanwijzer op het bovenste gedeelte van het zijvenster plaatst, wordt het bovenste gedeelte geel weergegeven. Pak het gele bovenste gedeelte van het zijvenster en sleep het venster naar een nieuwe locatie.

• Als u meerdere zijvensters open hebt en u alle andere zijvensters behalve het geselecteerde zijvenster wilt sluiten, klikt u op Ctrl+de actieve-zijvensterknop.
  • Wanneer u Tekla Structures sluit en opnieuw opstart, onthouden de zijvensters hun grootte en locatie.

Vernieuwde snap- en selectiewerkbalken

De werkbalken Snappen , Selecteren en Tijdelijk snappen zijn in de Model Editor en Tekening Editor vernieuwd. De vernieuwde werkbalken werken op dezelfde manier als de oude.

Werkbalk voor snappen in de Model Editor

Werkbalk selecteren in de Model Editor

Werkbalk voor snappen in de Tekening Editor

Werkbalk selecteren in de Tekening Editor

Werkbalk voor tijdelijk snappen

• De selectieknoppen voor de berekening hebben nu een aparte werkbalk. Gebruik het lint of Snel starten om de werkbalk te activeren.
  • U kunt de werkbalken laten zweven en ze aan de boven- of onderkant van het scherm vastzetten.

Werkbalken kunnen worden vastgezet als het gebied geel wordt.

• De nieuwe werkbalken volgen de schaalinstelling van het scherm in Windows. Daarom is de eerder gebruikte optie Grote pictogrammen niet meer nodig en is deze verwijderd.
  • U kunt Snel starten gebruiken om de werkbalken te verbergen of weer te geven. Klik op de naam van de werkbalk op de zoekresultatenlijst om de werkbalk te activeren.

• U kunt Snel starten gebruiken om enkelvoudig snappen of selectieknoppen in of uit te schakelen. Klik op de naam van de knop op zoekresultatenlijst om de knop in te schakelen.
  • U kunt net zoals voorheen toetsenbordsneltoetsen voor de werkbalken Snappen en Selecteren en de afzonderlijke knoppen instellen.

Daarnaast zijn er nieuwe selectieknoppen voor de stavensetsop de werkbalk Selecteren.

Kleurwijziging van het snapsymbool

De kleur van het snapsymbool is gewijzigd. Snapsymbolen hebben nu twee kleuren:

• Oranje voor het snappen van onderdelen/objecten
  • Groen voor het snappen van componenten

Snel starten zoekt de commando's in het menu Bestand

De commando's in het menu Bestand kunnen nu ook met Snel starten worden gevonden. In Snel starten worden de zoekresultaten van het menu Bestand onder Menu weergegeven.

Nieuw basispuntsymbool

Het basispuntsymbool is in Tekla Structures 2018 gewijzigd:

• Wanneer het momenteel gebruikte basispunt zich in de modeloorsprong of ergens anders bevindt, ziet het er als volgt:

• Als u het dialoogvenster Basispunt hebt geopend, wordt het basispunt dat u momenteel bewerkt blauw weergegeven en de noordelijke en oostelijke richting worden aangegeven:

Als het momenteel bewerkte basispunt hetzelfde is als het momenteel gebruikte basispunt, wordt de kleur blauw niet weergegeven en is het symbool rood, net als die in de eerste afbeelding hierboven.